Zahvala dobrovoljnim darivateljima krvi

Siniša Tomašić

Dosad je svake godine gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina (a i gradonačelnici prije njega) imao običaj upriličiti prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su krv darivali 100 i više puta te im se na taj način zahvaliti za njihovo višestruko darivanje krvi.  
S obzirom na pandemiju koronavirusa, u 2020. godini ovaj prijem nije održan, jer se nastojalo pričekati da se epidemiološka situacija poboljša i dopusti gradonačelniku da im čestita i osobno zahvali.
Kako bi ipak ostali odgovorni i zaštitili zdravlje darivatelja i njihovih obitelji, odlučeno je da će im gradonačelnik ove godine zahvaliti na drugačiji način: 
- Crikvenica se ističe po broju darivatelja u Klubu dobrovoljnih darivatelja krvi 100+ te sam izrazito ponosan što se nalazimo u samom vrhu po broju darivatelja u Republici Hrvatskoj. Darivanje krvi nema cijene i drago mi je što ste to prepoznali i nesebično pomažete, dajete dio sebe. Hvala Vam što ste svojom nesebičnošću mnogima pomogli da nastave svoj život, a mnoge živote i spasili. Osobito se ponosim Vama kao dijelom našeg društva koje brine o sugrađanima i pridonosi boljitku naše zajednice. - zahvalio je gradonačelnik u kratkom pismu koje je osobno dostavljeno zajedno s malim poklonom, znakom pažnje za darivatelje.  

Članovi crikveničkog Kluba 100+ dobrovoljnih darivatelja krvi su:
AKTIVNI: Želimir Mihalić (148 darivanja), Milorad Hajnić (142), Ivica Car (139), Ervin Car (126), Boris Stopinšek (124), Nikola Rosić (120), Ratko Baretić (118), Ivica Unković (110), Davor Miculinić (106), Danijel Brozović (105) i Mariagrazia Ćavar (78) – kod žena se 75 darivanja izjednačava s muških 100 darivanja
AKTIVNI (65+). Siniša Tomašić (148 darivanja), Dubravko Jeličić (136), Nedeljko Car (128), Vladimir Budimir (106)
PASIVNI: Marijan Lovrić, Željko Gašparović, Miodrag Zdravković, Saša Mureta, Milenko Brozičević, Krešimir Dukić.

crikva.hr

 

Podijelite