Za crikveničke umirovljenike 30 sati besplatnog mjesečnog parkiranja

Crikvenički umirovljenici od prije par dana imaju pravo na 30 besplatnih sati parkiranja mjesečno na zatvorenom javnom parkiralištu Rivijera (parking kod robne kuće) u centru Crikvenice. Pravo na povlaštenu parkirnu kartu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Crikvenice. Umirovljenička parkirna karta važeća je cijelu godinu. Po jednoj adresi prebivališta moguće je dobiti jednu magnetnu karticu. Korisnici će dobiti magnetnu karticu. Na početku svakog mjeseca dodjeljuju se novih 30 sati parkiranja bez naknade. Umirovljenici će moći provjeriti preostale sate na magnetnoj kartici na naplatnom kiosku na parkiralištu Riviera. Neiskorišteni sati se ne prenose u novi mjesec.

Da bi se ostvarilo pravo na povlašteno parkiranje odnosno dobilo magnetnu karticu, potrebno je dostaviti dokumentaciju crikveničkom komunalnom društvu Eko-Murvica koje gospodari gradskim parkiralištima. Dokumentacija se može predati osobno ili poštom (adresa: Vinodolska 22a, 51260 Crikvenica) odnosno e-mailom na adresu [email protected]

Potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju – osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o adresi prebivališta, (uvjerenje ne smije biti starije od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva) – važeću vozačku dozvolu – potvrdu o statusu umirovljenika ili rješenje o mirovini (izdaje HZMO)

Umirovljenici s područja Grada Crikvenice dužni su za svaku kalendarsku godinu dostaviti isprave kojima dokazuju pravo na povlaštenu kartu najkasnije do kraja ožujka.

– Grad Crikvenica kontinuirano pomaže svojim umirovljenicima na razne načine. Povlaštena parkirna karta još je jedna beneficija koju naši umirovljenici zaslužuju. Znamo da umirovljenici imaju potrebu dolaziti u centar grada automobilima i 30 besplatnih sati parkiranja sigurno će biti od koristi. Vrlo je bitno da smo umirovljenicima omogućili povlašteno parkiranje u samom centru jer znamo da dio umirovljenika ipak mora parkirati u blizini sadržaja zbog kojih dolaze u centar, istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

– Umirovljenici koji ostvare pravo na povlašteno parkiranje dobit će magnetnu karticu. Korištenje magnetne kartice za povlašteno parkiranje na parkiralištu Rivijera sasvim je jednostavno. Prilikom ulaska na parkiralište potrebno je prisloniti magnetnu karticu na aparat i pričekati da se rampa podigne. Prilikom izlaska s parkirališta procedura je identična, prisloni se magnetna kartica i pričeka podizanje rampe. Eko-Murvica je na raspolaganju umirovljenicima za svaku pomoć po pitanju povlaštene parkirne karte, poručio je direktor Eko-Murvice Mario Jelčić.

Uputstva:
Prilikom ULASKA na parkiralište morate prisloniti magnetnu karticu i pričekati da se rampa podigne.

Prilikom IZLASKA s parkirališta morate prisloniti magnetnu karticu i pričekati da se rampa podigne. 

https://ekomurvica.hr/umirovljenicka-parkirna-karta/

Podijelite