Za 14 dana u Crikvenici 34. "Old Stars Zagreb" turnir košarkaških veterana

Za 14 dana od petka 26. do nedjelje 28. svibnja u Crikvenici će se održati 34. međunarodni turnir veterana u košarci „Old Stars Zagreb 2023.“.
Riječ je o najdugovječnijem okupljanju košarkaških veterana u regiji, koje se neprekidno od 1989. godine održava svake godine na različitim destinacijama, a ovo je dvanaesti turnir "Old Stars Zagreb" koji se organizira u Crikvenici. Crikvenica je tako postala grad koji je najviše puta ugostio košarkaše veterane u 34.-godišnjoj povijesti njegova održavanja.
Utakmice turnira igrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani i sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara, a prve utakmice su na rasporedu u petak u 10:00 ujutro. Organizatori turnira dosad su zaprimili prijave 20 veteranskih ekipa iz Slovenije, Austrije, BiH, Srbije i Hrvatske. S obzirom na to da se rok za prijavu za igranje na turniru zaključuje 21.5. prijava će sigurno biti još, tako da će turnir po brojnosti ekipa biti sličan onima "prije korone".
Veterani i veteranke natjecat će se u 4 kategorije - u kategoriji 40+ dosad su se prijavile ekipe "Kaja Grosuplje" (Slovenija), "Lenart" (Slovenija), "Kranj" (Slovenija), "Podravac" (Virje), "Jazine" (Zadar) i "Crikvenica/Belišće".
Za kategoriju 50+ prijavile su se ekipe "Zmaji" (Ljubljana), "Tuzla" (BiH), BC DSC "Gumpendorf" (Beč), "Jesenice" (Slovenija), "Sisak", "Drink&play" (Zagreb), "Cerknica" (Slovenija) i "Podravac" (Virje).
U kategoriji 55+ igrat će "Varaždin", "Cerknica" (Slovenija), "Maribor" (Slovenija) i "Veterani Beograd" (Srbija). Natjecat će se i veteranke, dosad su se prijavile "Šizike" (Beograd) i "Rožice" (Rijeka).

U sklopu trodnevnog veteranskog košarkaškog druženja u Crikvenici bit će organizirani i drugi zabavni sadržaji. Posebno atraktivna bit će "Košarkaška noć" u subotu 27.5. koja će se održati u novouređenoj "Sabbiji", uz nastup popularnog dvojca "Extra Robi i Prco".
Organizator turnira je Prva udruga košarkaških veterana „Old Stars Zageb '89“ iz Zagreba, a suorganizator je Košarkaški klub "Crikvenica".
Pokrovitelji turnira su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Ivica Šubat

Podijelite