Vjekoslav Matetić postao izbornik U23 reprezentacije Hrvatske u boćanju

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza održanoj 7.prosinca 2019. godine imenovani su izbornici državnih reprezentacija.
Tako je Vjekoslav Matetić, predsjednik i voditelj Boćarskog kluba „Sveti Jakov“ imenovan za izbornika hrvatske seniorske boćarske reprezentacije do 23 godine. Romano Grižančić imenovan je izbornikom ženske reprezentacije, Ante Jurjević imenovan je izbornikom raffa reprezentacije, Jure Maglić imenovan je izbornikom seniorske reprezentacije, a Čedo Vukelić izbornikom kadetske i juniorske reprezentacije.
Imenovanje Matetića izbornikom jedne od hrvatskih reprezentativnih selekcija veliko je priznanje za njegov dugogodišnji trenerski rad. Matetić je dosad imao ulogu trenera u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a sada je došao na kormilo seniorske U23 reprezentacije u jednom od naših najtrofejnijih sportova uopće.
Podsjetimo, Matetićevi  puleni iz BK „Sveti Jakov“ Karlo Šaban, Lovro Šipek i Filip Klarić su ove kalendarske godine na svjetskim prvenstvima osvojili 5 medalja, a Karlo Šaban je aktualni svjetski juniorski prvak sa SP u Kini prošle godine. Uz to, mladi boćari „Svetog Jakova“ u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji nemaju premca u Hrvatskoj.
Čestitamo Vjekoslavu Matetiću i želimo mu puno uspjeha na izborničkoj funkciji.

Ivica Šubat

Podijelite