Vjekoslav Matetić i Marino Milićević otputovali na Mediteranske igre u Alžir

1 - Vjekoslav Matetić i Marino Milićević

Sinoć je iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman čarter letom u alžirski Oran otputovala najveća skupina hrvatskih sportašica i sportaša te članova sportskog izaslanstva koja nastupa na Mediteranskim igrama.
Mediteranske igre se održavaju u Oranu u Alžiru od 25. lipnja do 5. srpnja. a Hrvatska će imati 105 sportaša i sportašica u 17 sportova - atletici, badmintonu, boćanju, boksu, gimnastici, hrvanju, jedrenju, džudu, karateu, košarci 3x3, mačevanju, odbojci, plivanju, rukometu, streličarstvu, streljaštvu i tekvondou.

Među njima je i dvojac iz Grada Crikvenice – Vjekoslav Matetić, izbornik muške boćarske reprezentacije i sjajni boćar Marino Milićević. Natjecanje u boćanju održat će se u dvije discipline, u brzinskom i u preciznom izbijanju. Marino Milićević će se natjecati u brzinskom izbijanju, a njegov klupski kolega Pero Ćubela („Biston Brela“) u preciznom izbijanju. Boćarice će se također natjecati u ove dvije discipline, a za Hrvatsku će nastupiti Ria Vojković („Labin“) i Carrolina Bajrić („Čavle Škola boćanja“). Vodi ih izbornik Dean Klarić.

- Konkurencija za odličja je izuzetno velika, poznato je da mediteranske zemlje (Francuska, Italija, Hrvatska, Slovenija, Turska …) imaju najbolje boćare na svijetu, pa će ovo natjecanje praktički biti na razini svjetskog prvenstva. Međutim na Mediteranske igre idemo izuzetno motivirani i spremni, s ciljem da za Hrvatsku osvojimo odličja u svim disciplinama – rekao je prije odlaska u Alžir izbornik Matetić.
Marinu Milićeviću su ovo druge Mediteranske igre, na prošlim održanim u španjolskoj Tarragoni osvojio je četvrto mjesto. Sada se nada najboljem:
- Iskreno, ništa me osim zlatne medalje ne bi u potpunosti zadovoljilo. Iza mene su dva mjeseca napornih priprema i potpuno sam spreman za natjecanje. Konkurencija je najjača moguća, trebat će i malo sportske sreće za  sam vrh, ali vjerujem u sebe i nadam se najboljem. Istaknut ću odličnu organizaciju i potporu koju imamo, dugo sam u reprezentaciji, ali nikad se nisam ovako dobro osjećao.

Poželimo našim boćarima i svim drugim sportašima puno uspjeha u Alžiru, a nastupe boćara pratit ćemo redovno na našem portalu. Marino Milićević prvi nastup ima u nedjelju 26.6. u 8:30 sati.

Ivica Šubat  

Podijelite