Vjekoslav Matetić: Blizu smo 1. lige ali nam je jasno da nemamo uvjeta za napredak

1 - Vjekoslav Matetić
2 - Boćarski klub "Sveti Jakov" Jadranovo

Utakmicom između „Svetog Jakova“ i „Istre Aluminij“ počinje drugi dio prvenstva u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi – sjever. Nakon odigranog prvog dijela sezone boćari „Svetog Jakova“ imaju jednak broj bodova kao i prvoplasirana momčad „Sloge“ i mnogi Jakovare smatraju favoritima za osvajanje naslova prvaka i plasman u 1. ligu.
Međutim, u Jadranovu su duboko svjesni da za novi iskorak i igranje u elitnom razredu među najboljim boćarskim klubovima Hrvatske jednostavno nemaju uvjeta.

Više o tome i situaciji uoči nastavka prvenstva saznali smo od Vjekoslava Matetića, trenera i predsjednika BK „Sveti Jakov“:
- Sjajan je osjećaj i saznanje što smo uspjeli postići nešto što je do prije par godina bilo gotovo nezamislivo – da konkuriramo za ulazak u prvoligaško društvo. Boćarski klub „Sveti Jakov“ je danas vrlo uvažen klub u boćarskim krugovima, prvenstveno po našem radu i rezultatima u mlađim kategorijama, međutim, stvorili smo i vrlo jaku seniorsku momčad koja je danas vrlo blizu samom vrhu hrvatskog boćanja. Najvažnije u cijeloj toj priči je da je naša seniorska momčad stvorena od naših domaćih igrača, kako je netko primijetio, svi oni žive u radijusu od četiri-pet kilometra od našeg boćališta. Istina, Loris Polić dolazi s Hreljina, također imamo sjajnu suradnju s BK „Drivenik“  i to naše „lokalno“ opredjeljenje je glavna karakteristika našeg načina rada.
Ali, unatoč izvanrednim rezultatima na sportskom terenu došli smo do crte koju ćemo teško preći, jer jednostavno nemamo uvjeta za daljnji napredak. U Jadranovu nemamo ni natkriveno boćalište, a kamoli boćarsku dvoranu, pa smo čim zahladi prisiljeni trenirati u boćarskim dvoranama u Rijeci i  na Grobniku. Sve to iziskuje dodatne troškove, a poznato je da za sve te naše sjajne rezultate i plasman u 2. ligu iz gradskog proračuna nismo dobili ni lipe više u odnosu na godinu prije, kad smo bili ligu ispod. S tim se je teško nositi, unatoč naporima uprave, do sponzorskih novaca se jako teško dolazi i doslovce „krpamo kraj s krajem“ svakog mjeseca.

Znači li to da nemate ambicija za osvajanje prvog mjesta i borbu za naslov?

- Ne, naprotiv naše sportske ambicije su takve da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, bez obzira gdje i protiv koga igrali. Za nastavak sezone smo se relativno dobro pripremili i znamo da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, jer, dolaze topliji dani i moći ćemo trenirati na našem jogu u Jadranovu.
Treba znati i to da nam je ovo prva sezona među drugoligašima, da za suparnike imamo vrlo kvalitetne momčadi i da svatko svakoga može pobijediti. Prije početka lige naš je cilj bio opstanak u ligi, mislim da to već sada nije upitno, a sve ostalo je uspjeh koji prije nekoliko godina nismo mogli ni sanjati.
A kako sam ja nepopravljivi optimist, razmišljam i pripremam momčad za nove pobjede, a tko zna, ova naša boćarska mladost može na kraju prirediti novu senzaciju.  

Ljestvica nakon prvog dijela prvenstva:

1.SLOGA750298:5615
2.PODHUM750289:6515
3.SVETI JAKOV750288:6615
4.LOVRAN740388:6612
5.SVETI LUKA740383:7112
6.SVETIaROKkKLANA740379:7512
7.MARČELJI730472:829
8.ISTRA ALUMINIJ721467:877
9.ZAMET711558:964
10.DUBRAVA710648:1063

       Ivica Šubat

Podijelite