Viktoria Rogić i Krešimir Kozlevčar u sastavu reprezentacije Hrvatske na EP (U16) u Portugalu


Sutra u Matosinhosu u Portugalu počinje Europsko prvenstvo u košarci za kadetkinje, djevojke do 16 godina starosti (A divizija). Ovo će natjecanje biti posebno zanimljivo za crikveničku sportsku javnost jer će u sastavu reprezentacije Hrvatske biti  Viktoria Rogić, mlada košarkašica crikveničkog „Arxa“. U Portugalu će biti još jedan Crikveničan,  Krešimir Kozlevčar u svojstvu pomoćnog trenera reprezentacije, tako da ćemo njihove nastupe od sutra pratiti s posebnom pozornošću. Nastup naših sugrađana na ovom velikom natjecanju ujedno je potvrda odličnog rada u ŽKK „Arx“ koji je iz godine u godinu sve prepoznatljiviji i izvan granica naše regije.
Izbornica ženske U16 reprezentacije Hrvatske je Tatjana Jacović, a u sastavu reprezentacije su uz Viktoriju Rogić i Petra Božan (KAŽL), Tonka Jakšić (KAŽL), Ella  Majstorović (Ragusa), Josipa Milković (Šibenik), Gina Nikola Pirjak (Vodice), Andrea Stanković (Brod), Jelena Brkičić (Medveščak), Zara Valčić (Trešnjevka, Lena Bilić (Trešnjevka), Hana Arnautović (Trešnjevka) i Hana Budimir (Zagreb).
 U Stručnom stožeru reprezentacije uz izbornicu Jacović su Dražen Rimarčuk (pomoćni trener), Krešimir Kozlevčar (pomoćni trener), Lucia Radošević (kondicijska trenerica), Kristina Zdjelar (fizioterapeutkinja), Vanja Petrović (liječnica) i Stipe Bralić (vođa puta).

Reprezentacija Hrvatske je u skupini A i ima ovaj raspored utakmica:

- petak 19.8.2022. u 15:00: Mađarska – Hrvatska 
- subota 20.8.2022. u 21:45: Hrvatska – Finska
- nedjelja 21.8.2022. u 19:30: Hrvatska – Italija

Reprezentacije su na Europskom prvenstvu podijeljene u ove skupine:

- SKUPINA A: Italija, Mađarska, Hrvatska, Finska
- SKUPINA B: Španjolska, Njemačka, Litva, Slovenija
- SKUPINA C: Poljska, Latvija, Belgija, Portugal
- SKUPINA D: Francuska, Češka, Danska, Grčka 

crikva.hr

Podijelite