Vikend umjetnosti na Rivijeri Crikvenica

U Dramlju se u subotu, 27. svibnja, priprema prava glazbena poslastica ne samo za stanovnike crikveničkoga kraja, nego i posjetitelje, koji će 13. godinu za redom uživati na Smotri klapa. Ovaj se glazbeni susret tradicijskog izričaja svake godine održava pred kraj ili kao šećer na kraju proslave "Dana svete Jelene" u Dramlju. Osim što u njemu jednako uživaju sudionici i gosti, ono što ga čini posebnim i još dražim je prekrasna lokacija – mirna lučica Pazdehova u Dramlju, u kojoj vam se katkada čini kao da je vrijeme stalo.

I ove će godine na Smotri klapa sudjelovati sjajne muške i ženske klape iz okolice, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Tako ćemo imati priliku uživati u vrhunskim glasovima i interpretaciji sljedećih majstorica i majstora klapskog pjevanja: Klapa „Sveti Jakov“ (m) Klapa „Kraljevica“ (m) Klapa „Šuferini“ (mj) Klapa „Cetinjanke“ (ž) Klapa „Cetinjani“ (m) Klapa "Tić" (m) Klapa „Evo nas“ (ž) Klapa „Škrljevo“ (m) ŽVS „Rusula“ Klapa „Kastav“ (m) Klapa „Kastav“ (ž) Klapa „Poj“ (m) Klapa „Anima Arbae“ (ž) Klapa „Krijanca“ (m) i, naravno, simpatične domaćice, Klapa "Sveta Jelena" (ž).

Pjevat će se od 20:30 h, a program će voditi Neno Pavinčić. Organizator: KUD „Jelena“ Dramalj Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Eko-Murvica“ d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, ŠRD „Lovrata“, Mjesni odbor Dramalj.

Mirisi i boje proljeća ove će se subote, 27. svibnja, skladno stopiti s još jednom umjetnošću, jer će se održati Likovna kolonija pod Kotorom. Voditelj ove zanimljive radionice na otvorenom je Miroslav Cimer, a sudjelovat će sedam umjetnika iz različitih dijelova Hrvatske. Umjetnici će tehniku slikanja odabrati prema vlastitoj želji, a inspirirat će ih, među ostalim, i sama lokacija – ugodan ambijent na šetnici uz Dubračinu.
Posjetitelji će moći pratiti kako nastaju kreativni, originalni i zanimljivi likovni radovi te upoznati tradiciju crikveničke rivijere predstavljenu na jedan poseban način. Veseli likovnjaci s radom će započeti u 10:00 sati. Svi radovi će tijekom lipnja biti izloženi u hotelu „Miramare“ u Crikvenici. Pogledajte kako će ljepota Rivijere Crikvenica inspirirati maštovite sudionike likovne kolonije i uživajte u pogledu na rivijeru iz njihove perspektive! Organizator likovne kolonije je Katedra čakavskog sabora „Kotor“ Crikvenica. Umjetnost, priroda i sjajno društvo najbolja su pozivnica za opušteni vikend u Crikvenici.

crikva.hr

Podijelite