Veselko Mutavgjić izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Crikvenice

1 - Veselko Mutavgjić novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Crikvenice
2 - Glasovanje na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća
3 - Melanija Milat Ružić, Jasna Turak i Veselko Mutavgjić
4 - Tomislav Miočić
5 - Sonja Polonijo

Na netom završenoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice za novog predsjednika izabran je Veselko Mutavgjić (s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS) koji je dobio 9 glasova od ukupno 17 vijećnika koji čine novi saziv Gradskog vijeća.
Za njega je glasovalo 8 vijećnika s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS, a odlučujući deveti glas koji je donio prevagu dobio je od Tomislava Miočića s Kandidacijske liste Sonje Polonijo.
Njegov protukandidat Branko Kleković (s liste SDP-HNS-PGS) dobio je 7 glasova i to od 6 vijećnika s liste SDP-HNS-PGS i Vlade Strinavića (Živi zid).
Sonja Polonijo svoj glas nije dala niti jednom kandidatu, bila je protiv izbora Veselka Mutavgjića, a kod glasovanja o izboru Branka Klekovića bila je suzdržana.

Boris Boras i Tomislav Miočić potpredsjednici

Nakon izbora predsjednika izabrana su i dva potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Crikvenice.
Prije sjednice prispjela su dva prijedloga, da se za potpredsjednike izaberu Davorka Vukelić Ljubobratović (SDP-HNS-PGS) i Boris Boras (HDZ-HSP AS-HSS-HSLS), međutim nakon stanke koja je uslijedila vijećnici s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS su predložili i trećeg kandidata – Tomislava Miočića.
Uslijedilo je glasovanje koje je završeno istim ishodom i omjerom kao i kod izbora predsjednika, pa su za potpredsjednike izabrani Boris Boras i Tomislav Miočić. Za Miočića je glasovalo 9 vijećnika (8 s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS i Miočić sam) dok je preostalih 8 vijećnika bilo protiv. Za Borasa je također glasovalo 9 istih vijećnika, 2 glasa su bila protiv, a 6 je bilo suzdržanih.
Nakon ovog izbora moglo se čuti kako je Miočić ekspresno nagrađen mjestom potpredsjednika pošto je dao potporu Veselku Mutavgjiću, dok je Sonja Polonijo najavila medijsku reakciju na ovakav razvoj događaja. Znakovito je i to što se nakon glasovanja premjestila na drugu poziciju i odmakla od Tomislava Miočića kraj kojeg je do tada sjedila.

Tako je konstituirano novo Gradsko vijeće Grada Crikvenice u kojem će biti Zdravko Pernar, Vedran Pavličević, Josip Friš, Mato Gavran, Veselko Mutavgjić, Paulo Krmpotić, Boris Boras i Bernard Vukoja s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS. Na ovoj su listi inače bili izabrani Damir Rukavina i Ratko Đeneš koji su stavili mandat u mirovanje po sili zakona (jedan je gradonačelnik, a drugi djelatnik u gradskoj upravi), pa su umjesto njih u Gradsko vijeće ušli Josip Friš i Bernard Vukoja.
U Gradskom vijeću će biti i Davorka Vukelić Ljubobratović, Dragutin Šnajdar, Žarko Stilin, Branko Kleković, Mario Kružić i Predrag Antić s liste SDP-HNS-PGS. Izabrana dr. Ani Car je dala ostavku, pa je umjesto nje u Gradsko vijeće ušao Predrag Antić.
S kandidacijske liste Sonje Polonijo u Gradskom vijeću će biti Sonja Polonijo i Tomislav Miočić, dok će s liste Živog lista u Gradskom vijeću biti Vlado Strinavić.

Jakovari su tako u liku Veselka Mutavgjića nakon Nikole Šabana i Lovorka Gršca dobili i trećeg predsjednika Gradskog vijeća Grada Crikvenice. Zanimljivo je da je Mutavgjić na sjednicu došao direktno iz rodilišta gdje je njegova supruga Silvia Crnić, inače zamjenica gradonačelnika rodila kćerkicu Unu, tako da povoda za čestitanje, kojima se i mi pridružujemo, nije nedostajalo.

Ivica Šubat

Podijelite