Velika pobjeda "Arxica" u Vodicama

PRVA LIGA KOŠARKAŠICA - SKUPINA B

3. kolo: ŽKK VODICE – ŽKK ARX  78:79 (18:15,16:27,15:21,29:16)

VODICE:  Ježina 5, Viljac 2, K. Vunić, Mamužić, Čaleta Car 6, Džafić 31, Babić 15, Krvavica, Bura, Buha.

ARX: Knez, Sunara, Rogić 19, Nikšić 10, Petelin, Đurić 1, Blažević 20, Starčević, Toić, Kljajić 17, Rešetar 12.

 

Košarkašice "Arxa" došle su do velike pobjede na gostovanju u Vodicama protiv drugoplasirane ekipe lige. Utakmica je odlučena u dramatičnoj završnici u kojoj u posljednjoj sekundi najbolja domaća igračica Nives Džafić nije uspjela realizirati dva slobodna bacanja.
Opširan komentar utakmice smo kao i uvijek dobili od Krešimira Kozlevčara, trenera košarkašica "Arxa Crikvenica":
- Sam polazak na putovanje izazvao nam je probleme zbog lošeg vremena te se ovim putem prije svega želim zahvaliti ekipi i treneru iz Vodica što smo pomaknuli utakmicu kako bi se djevojke mogle dobro pripremiti i smanjiti rizik za ozljede. O samoj utakmici izdvojio bih da su djevojke pokazale veliko srce i borbenost i da se nisu predavale niti u jednom trenutku. Nažalost imali smo nesreću da nam se rano ozlijedila Mia Blažević nakon neugodnog udarca u usta, ali skupila je snage i vratila se u igru te bila pravi primjer mlađim curama.
Ekipa "Vodica" u svojim redovima ima poznato lice - Nives Džafić, koja nam je polivalentnom igrom stvarala velike probleme ali veseli da se mlada Viktoria Rogić bez straha suprotstavila igračici s velikim iskustvom i Premier ligaškom kvalitetom. Put do pobjede bio je spretan i na kraju sretan i želja mi je da nam ovo bude motiv da nastavimo živjeti snove za "nešto više" u ovoj sezoni. 
Ovim putem pozivam svih da nam daju podršku na utakmici u nedjelju protiv ekipe "Otočca" koja će se održati u 18:45 u dvorani Zvonka Cara. Također osim poziva na našu utakmicu treba naglasiti da je ova nedjelja posebna za ženski sport u Crikvenici. Naše košarkašice tako će prisustvovati odbojkaškoj utakmici odbojkašica "Crikvenice" koje igraju protiv OK "Poreč" u 16:30! Sretno svima i vidimo se na tribini! 

Svoje viđenje utakmice dale su nam i istaknute košarkašice "Arxa":
Marija Nikšić:
- U Vodicama smo odigrali zanimljivu egal utakmicu koja je bila izazovna za obje ekipe. U utakmicu smo ušli u dobrom ritmu te smo vodstvo uspjeli zadržati sve do kraja treće četvrtine. U poslijednjoj četvrtini ekipa "Vodica" je uz dobre šuteve došla u vodstvo 78:76. Tek smo u poslijednjoj minuti izborili pobjedu tako što smo dobili četiri bacanja od kojih smo pogodili tri. U subotu sam slavila svoj 18-ti rođendan te mi je ova utakmica osigurala da mi taj rođendan ostane u dugom pamćenju. Čestitke ekipi "Vodica" na dobroj utakmici.

Petra Rešetar:
- Prošlogodišnji gostujući obračun sa ŽKK "Vodice" razultirao je s našim porazom jer smo se prerano opustile. Ovaj put smo to htjele ispraviti. Agresivno smo ušle u igru te smo vodile prve tri četvrtine. U zadnjoj četvrtini razultat je bio izjednačen no ipak smo okrenule pobjedu na svoju stranu sa slobodnim bacanjima. Hvala ekipi "Vodica" na napetoj i emotivnoj utakmici.

crikva.hr

Podijelite