Večeras velika "Arbunova" lignjada

 

Lov liganja je jedna od najprimamljivijih "disciplina" mnogobrojnih sportskih ribolovaca, a tko su najbolji lignjolovci u Crikvenici saznat ćemo u petak 28.10. Upravo tada crikveničko Pomorsko športsko ribolovno društvo "Arbun" organizira prvu veliku lignjadu na kojoj mogu sudjelovati svi zainteresirani sportski ribolovci koji dođu sa svojom barkom i imaju važeću ribolovnu dozvolu za 2016. g. Znači, mogu biti i članovi drugih ribolovnih društava, a ne samo "Arbuna". U natjecanju sudjeluju ekipe s najviše dva člana u jednoj brodici, a za svakog ulovljenog lignja po gramu dobiva se po jedan bod, dok se za totnje dobiva pola boda po gramu.
Okupljanje lignjolovaca je u petak 28.10. od 17:00 do 17:30 ispred prostorije PŠRD "Arbun", nakon čega se odlazi u lignjolov koji traje od 17:30 do 21:30 sati.
Način lignjolova je slobodan po izboru natjecatelja - može na panulu, skosavicama, pod lampun, a može i na osti ako baš netko želi.
U 22:00 sata slijedi predaja ulova i vaganje, a u subotu 29.10. od 11:00 sati na rasporedu je zajednički ručak, druženje i proglašenje najboljih lignjolovaca. Najbolje 3 ekipe će dobiti vrijedne nagrade sponzora, međutim više od nagrada je titula najboljih lignjolovaca kojom će se moći ponositi do sljedeće godine.

Prijave za 1. lignjadu predaju se u prostorijama  PŠRD "Arbun" neposredno na dan natjecanja (do 17:00 sati), a moguće je prijaviti se i na mob. 098-977-6494.
Vrijedne nagrade za sponzore pripremio je naš poznati proizvođač ribolovnog pribora (posebno pribora za lov liganja i sipa), tvrtka DTD iz Dugog Rata.

crikva.hr  

Podijelite