Večeras sjednica Gradskog vijeća na kojoj se odlučuje o spajanju "Murvice" i "Vodovoda Žrnovnica"

Večeras će na sjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice vijećnici na dnevnom redu imati donošenje odluke o prijedlogu ugovora o suradnji u Projektu „Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce" i o prijedlogu pisma namjere u kojem se reguliraju međusobna prava i obveze stranaka u Projektu Aglomeracije.

Predviđeno je da će nakon okončanja Projekta poslove vodnog gospodarstva (što uključuje i opskrbu vodom s održavanjem infrastrukture za opskrbu te zbrinjavanje otpadnih voda s održavanjem infrastrukture za odvodnju) obavljati jedno društvo za područja Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice i Vinodolske općine.
To novo jedinstveno društvo nastat će spajanjem KTD „Vodovod Žrnovnica“ d.o.o. i KD „Murvica“ d.o.o. koje će po okončanju Projekta preuzeti sve zaposlenike „Vodovoda Žrnovnica“ i „Murvice“, kao i vlasništvo i upravljanje sve opreme, uređaja i infrastrukture koja se koristi za opskrbu vodom, odnosno zbrinjavanje otpadnih voda.

Prijedlog je da vlasničke udjele u novom jedinstvenom društvu imaju:
– Grad Crikvenica – 43%
– Grad Novi Vinodolski 43% i
– Vinodolska općina 14%,
a da sjedište društva bude u Novom Vinodolskom.
Bit će vrlo zanimljivo kakvu će odluku donijeti gradski vijećnici, pošto se radi o dugoročno izuzetno važnom pitanju za Grad Crikvenicu.

I.Š.

Podijelite