Večeras otvorenje izložbe slikara iz vinodolskog kraja "Advent u galeriji"


S veseljem Vas pozivamo na otvorenje skupne revijalne izložbe likovnih autora vinodolskog kraja u subotu 4. prosinca 2021. S početkom u 18 sati u Gradskoj galeriji Crikvenica, Strossmayerovo šetalište 22.

Na izložbi sudjeluju slijedeći autori: Ivan Balažević, Toni Belobrajdić, Nino Bijelac, Sandra Butorac Antonić, Marie Solange Antonić, Miroslav Cimer, Milun Garčević, Mirjana Garčević, Dubravka Kanjski, Libuša Kirac, Suzana Kljuš, Višnja Lauber Marciuš, Maja Lončarić, Alison Mavrić, Marijan Mavrić, Željko Pavlić i Siniša Vučurović.

Program otvorenja održat će se ispred galerije, uz primjenu epidemioloških mjera.
U glazbenom programu nastupit će gitarist Natko Štiglić.

Izložba se može razgledati od 4. do 31. prosinca 2021. u radnom vremenu galerije: 10-13 i 17-20 sati, a nedjeljom i blagdanom galerija je zatvorena.
Izložba Advent u galeriji nije tek povremena revijalna izložba jedne skupine likovnih autora. Ona je dokument i odjek vremena i općeg duhovnog stanja koje se provlači kroz jedno kronološko razdoblje, u odrazu zbivanja planetarne globalnosti. Možda još i važnije, ona je dokument osobnih autorskih stanja, dostignuća i likovnih mijena nekolicine autora lokalnoga miljea jer prikazuje aktualnosti iz njihovih ateljea.

Izložba Advent u galeriji tradicionalno s održava od 2009. godine okupljajući likovna imena koja djeluju na širem zemljopisnom prostoru Vinodola, odnosno nekadašnje združene Općine Crikvenica. Time nastavljamo kulturne dijaloge koji traju stoljećima u okviru vinodolskog kulturnog krajolika.

Godišnje izložbe ujedno su prigoda da se ožive i neki tradicijski božićni običaji Primoraca, poput darivanja naranči nadjevenih klinčićima, ali su prije svega važne radi jačanja osjećaja međusobne ljudske povezanosti te su prigoda da se na završetku jedne kalendarske godine jedni drugima potužimo i pohvalimo... da jedni druge iskreno upitamo: kako si?

crikva.hr

Podijelite