Vaterpolo klub "Crikvenica" u petak obilježava 10 godina postojanja

Vaterpolo klub "Crikvenica" slavi jedno desetljeće postojanja. Dana 25.7.2012. godine održana je Osnivačka skupština Vaterpolo kluba "Crikvenica" u sali za sastanke Gradske dvorane u Crikvenici. Na Osnivačkoj skupštini bilo je 15 osnivača: Goran Ježić, Zoran Brozičević, Marko Car, Karlo Stipanić, Igor Posarić, Marko Brnjac, Luka Lončarić, Mladen Gržičić, Krešimir Zubčić, Danijel Car, Marko Stojević, Dejan Blažičević, Domagoj Maček, Sebastijan Car, Branimir Matejčić i 40 gostiju.
Prvi saziv Upravnog odbora Kluba činili su tako: predsjednik kluba Goran Ježić, dopredsjednik Zoran Brozičević, tajnik Marko Car, Karlo Stipanić (član), Igor Posarić (član), Marko Brnjac (član), Luka Lončarić (član), Mladen Gržičić (član) i Krešimir Zubčić (član).
U Nadzorni odbor izabrani su: Danijel Car (predsjednik), Marko Stojević (član) i Dejan Blažičević (član), a u Stegovnu komisiju: Domagoj Maček (predsjednik), Branimir Matejčić (član) i Sebastijan Car (član).

Novoosnovanom klub podršku su tada iskazali, obrativši se nazočnima, i Gordana Jelenović (predsjednica Turističke zajednice Grada Crikvenice), Darko Brnjac (predsjednik Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije), Ivo Baćić (predsjednik Ženskog vaterpolo kluba "Primorje" iz Rijeke) i Marino Ferenčić (predsjednik Jedriličarskog kluba "Val" iz Crikvenice). 
Razloge osnivanja Vaterpolo kluba "Crikvenica" naveo je sadašnji predsjednik Zoran Brozičević:
- želja osnivača je bila uzdignuti vaterpolo u Crikvenici na visinu koju definitivno zaslužuje imati;
- CPK Crikvenica, čiji smo svi do tada bili članovi, se u to vrijeme više okrenuo plivačkom sportu. Želja je osnivača VK "Crikvenica" bila da se oba kluba isprofiliraju kao uspješni i jaki u svojim djelatnostima, bez da interferiraju jedan na drugog i tako se guše, tj. da obje nekadašnje sekcije istog kluba mogu izgraditi svoj vlastiti identitet;
- želja je privući čim veći broj djece u naše redove;
- potreba za većom slobodom u odlučivanju nego što je imamo unutar CPK;
- okupiti sve zaljubljenike u vaterpolo iz naše regije, a osnivanje novog kluba tim ljudima možda da novi podstrek da se vrate u sport kao aktivni članovi;
- želimo vratiti veselje s kojim smo nekad dolazili na Plivalište, a koje se u međuvremenu izgubilo i učiniti da klub funkcionira na organiziran, ali jednostavan način.

Jesmo li u ovih deset godina djelovanja uspjeli u svojem naumu i željama koje su nas vodile prilikom osnivanja novog kluba? Odgovor na to pitanje prepustit ćemo crikveničkoj sportskoj i društvenoj javnosti, kolegama sportskim djelatnicima i na kraju krajeva članovima kluba. Ono što znamo sigurno jest da je ovih deset godina bilo jedno zanimljivo, uzbudljivo a često i stresno putovanje tijekom kojeg smo postizali uspjehe, iskusili brojne životne uspone i padove. Najvrijednije od svega su naši članovi, prijatelji kluba, ljudi i subjekti koji nam bezrezervno pomažu vjerujući da je ono što radimo ispravno.

Središnju svečanost proslave deset godina djelovanja VKC-a održat će se na Gradskom plivalištu u Crikvenici u petak, 29.7., s početkom u 18:00 sati.
Proslavu otvaraju naši kadeti utakmicom s engleskim Watfordom (London), da bi u 19:00 sati naša seniorska momčad odigrala prijateljsku utakmicu s ekipom riječkog "Primorja" predvođenim trenerom-igračem legendarnim Samirom Baraćem.

Ovom prilikom pozivamo sve naše članove kluba, sugrađane, ljubitelje sporta kao i kolege sportske djelatnike da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost. Poslije sportskog programa čeka nas druženje uz zakusku koju smo pripremili na vašem i našem Gradskom plivalištu u Crikvenici. ističe Zoran Brozičević.

Crikvenički vaterpolisti u danima osnivanja VKC-a: Josip Friš (trener), Sebastijan Car, Bojan Car, Luka Lončarić, Daniel Car, Mladen Gržičić, Marko Car, Domagoj Maček, Danko Domijan, Nikola Bačić, Željko Šmitran (pomoćni trener) (stoje), Marko Brnjac, Dino Pernar, Dejan Blažičević, Filip Cvetković i Zoran Brozičević (čuče). Nedostaje Krešimir Zubčić.

Podijelite