Vaterpolo klub "Crikvenica" proslavio 10. godišnjicu djelovanja

Vaterpolo klub "Crikvenica" je dvjema utakmicama i prigodnim druženjem na Gradskom plivalištu u Crikvenici proslavio jedno desetljeće djelovanja. Međutim, valja imati na umu da vodeni sportovi (plivanje i vaterpolo) u Crikvenici imaju stoljetnu tradiciju, a da je Vaterpolo klub "Crikvenica" tek baštinik te tradicije u novije vrijeme.

U uvodnom dijelu proslave odigrana je utakmica između kadeta "Crikvenice" i i engleskog  "Watforda" iz Londona. Mladi Englezi borave u vaterpolskom kampu Samira Baraća u Rijeci i došli su u Crikvenicu ogledati se s našim vaterpolistima.  U zanimljivoj utakmici bolji su bili mladi Crikveničani savladavši (starije) Engleze 9:7, a prvu loptu na utakmici podbacio je legendarni Karlo Stipanić koji je također uživao u ovom svečarskom trenutku.

CRIKVENICA (juniori): Miklić, Pavlić, Šurbek 6, Matejčić 1, Miličić, Car, Domijan, Čugalj 1, Brnić, Dijanić, Paladinić, Ružić 1, Perčinlić, Turak, Skočilić.
WATFORD: Diks, Behr, Waughan, Mouskis, Chambers 1, Slapper, Parsal 2, Patel 2, Dennis, Rodrigo, Wondligh 1, Yann, Cubith 1.

Središnji događaj večeri bio je prijateljski revijalni ogled vatwerpolista "Crikvenice" i riječkog "Primorja". Riječani su predvođeni terenerom Baraćem nastupili s mladim, kombiniranim sastavom u kojem je bio i reprezentativni centar Lovro Paparić. U utakmici obogaćenoj nizom revijalnih, atraktivnih poteza i golova pobijedila je momčad "Primorja" rezultatom 13:10. 

CRIKVENICA: Sokolić 2, Šurbek, Domijan, Augusti 1, F. Pavlić, Novkovski 1, Car, 2 Galić 3, Barišić 1, Škiljan, Miklić, Blažičević, Maček, Glavurtić, Matešić, Matejčić, L. Pavlić.
PRIMORJE (kombinirani sastav): Maravić, Petrić 1, Franulović 1, Margitić, Len Dujmić 2, Luc. Dujmić 4, Tomić, Peroš 2, Milošević, Paparić 2, Smokvina 1.

Poslije utakmice domaćin je svojim dugogodišnjim prvotimcima Marku Brnjcu i Marinu Glavurtiću uručio zahvalnice za sve ono što su svojim trudom, radom i zalaganjem  pružili klubu, uz konstataciju da to nije kraj nego novi početak.
Obje utakmice odsudila je solidno Lea Saftić, mlada sutkinja iz Rijeke (inače bivša igračica "Primorja") ljubazno se odazvavši pozivu da svojom arbitražom pomogne obilježavanju jubileja VK "Crikvenica".

Poslije službenog, sportskog dijela uzvanici, članovi i prijatelji Kluba nastavili su ugodno druženje dugo u noć. Prepričavale su se zgode u i oko bazena, pretresale uspomene ali i kovali planovi za budućnost.
VKC se doista za svoju budućnost ne mora bojati, dokle god je mladih koji stalno dolaze, vole vaterpolo i vrijednih članova Kluba koji čine da klub ide naprijed.

 

 

Podijelite