Vaterpolisti završili prvi dio sezone 1.B lige

1. B HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA

9. kolo: GUSAR - CRIKVENICA - 16:9 (5:1, 4:2, 4:1, 3:5)

Dubrovnik, 25.2.2024. Bazen u Gružu. Suci: Vlaho Ljubić, Cvijeto Radović. Delegat Mladen Rak.

GUSAR: Ivo Bilić, Ivano Vlahović 1/1, Ivan Jurić 1/2, Jakov Cvjetković 1/1, Jure Jarak 2/3, Bruno Đuho 3/5, Maroje Vidosavljević-Vučić 4/4, Davor Paviša 2/2, Luka Butrica, Dorian Raguž 1/3, Ivan Špetić 1/4, Antonio Perović 0/1, Petar Grbić, Marin Tošić, Trener: Ivo Begović
CRIKVENICA: Marin Glavurtić, Roko Katnić, Bože Galić 1/4, Lucas Pavlić 1/1, Ante Sučić 1/2, Fran Pavlić 1/2, Marijan Mihajić, Ivan Galić 2/3, Žan Roko Domijan 2/5, Vito Stupar 1/3, Andrija Miklić. Trener Zoran Brozičević

Utakmicama u subotu odigrano je 9. ligaško kolo kojim je završen prvi dio natjecanja u 1.B HVL
Crikvenički vaterpolisti igrali su u Dubrovniku gdje su u bazenu "Gruž" odmjerili snage sa četvrtoplasiranom momčadi lige, "Gusarom" iz Mlina.
Utakmica u Gružu započela je minutom šutnje,naime, u 78. godini je preminuo gospodin Ivo Miloš, istaknuti dubrovački vaterpolski zaljubljenik i djelatnik. Miloš, osim što je i sam bio igrač, je bio tajnik Vaterpolskog kluba "Jug", službeni spiker na bazenu, pisao je zapisnike, a bio je i opunomoćenik Hrvatskog vaterpolskog saveza na utakmicama. Pomagao je godinama i organizaciju dubrovačke Divlje vaterpolske lige.

Mlada crikvenička momčad pokušala je favoriziranim "Gusarima" parirati određenim obrambenim postavkama, međutim kvalitetni domaćini znalački su koristili svaku grešku naših mladića, rano su ostvarili prednost koja je bila nedostižna za crikveničke vaterpoliste. Usprkos porazu moramo istaknuti borbenost i ustrajnost naših vaterpolista koji ni u jednom trenutku nisu odustali nego su se borili, pokušavajući "Gusarima" parirati. Na kraju poraz rezultatom 16:9 nekako lakše pada u odnosu na (pre)visoke poraze u prethodne tri partije koje su doživjeli protiv "Siscije", "Galeba" i "Delfina".
Nakon 9. kola podvukla se crta na prvi dio prvenstva. Sada slijedi doigravanje, naši vaterpolisti su u "donjem domu" te ih čekaju dvije gostujuće utakmice u Rovinju i Sisku, zatim domaća utakmica sa Pulom i na kraju "gostujuća" utakmica sa Kostrenom u Rijeci.

Ljestvica nakon prvog dijela prvenstva:

Podijelite