Vaterpolisti ukazuju na probleme korištenja Gradskog plivališta

Jučer je nakon stanke uzrokovane epidemiološkim mjerama održan sastanak Izvršnog odbora Vaterpolo kluba "Crikvenica", a prije samog sastanka održan je i sastanak s roditeljima djece koja treniraju u Klubu.

Informacije koje smo dobili od predsjednika Kluba Zorana Brozičevića nisu previše optimistične, ponajviše zbog vrlo loše situacije na Gradskom plivalištu čime je čak upitno djelovanje Kluba tijekom ljeta:
- Naša namjera je da i ovog ljeta, kao i do sada, koristitimo Gradsko plivalište u Crikvenici. Međutim, već značajan broj godina unazad, mi koji ljeti svakodnevno treniramo na poznatom i omiljenom Plivalištu, svjedočimo određenim negativnim pojavama koje nam otežavaju rad s najmlađima. 
U prvom redu to je dugogodišnje pogoršanje kakvoće morske vode u plivalištu. Tijekom ljeta tako nije nimalo rijetka pojava na površini vode plivališta vizualno utvrditi plutanje nakupina lišća, smeća, derivata, izmeta i ostalog. Iako nismo dovoljno stručni da bismo utvrdili uzročno-posljedičnu vezu, evidentiramo posljednjih godina i povećan broj slučajeva zdravstvenih komplikacija među našom djecom (mučnine, reakcije na koži i sl.).
Slijedom navedenog, prije nego što počnemo trenirati s najmlađima, zatražit ćemo opreza radi ispitivanje morske vode od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Nadalje, smatramo potrebnim provjeriti i dno plivališta kako bismo isključili mogućnost postojanja većih predmeta koji bi mogli ozlijediti naše sportaše, ali i ostale koji se kupaju na Plivalištu. Prije početka treninga, kao i svake godine do sada, pregledat ćemo okoliš Plivališta, kako bismo eventualno uklonili smeće, staklo i ostale predmete koji nose potencijalnu opasnost.
Nažalost, dugogodišnja je i uvriježena pojava krhotina stakla po tribinama i rubu plivališta ljeti, tako da ovim putem apeliramo na sve posjetioce plivališta da počiste iza sebe nakon noćnih druženja i okupljanja. - kazuje Zoran Brozičević.

- Otežavajući faktor u našem radu je i nepostojanje adekvatnih klupskih prostorija u kojima bismo mogli uskladištiti našu opremu, održavati sastanke i sl. Ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Crikvenici na pomoći budući nam svake godine dopremaju montažnu kućicu koju nastojimo maksimalno iskoristiti za pohranu opreme.
Podsjećamo, u tijeku je sudski spor između Grada Crikvenice i Crikveničkog plivačkog kluba vezan uz "betonsku kućicu" na Plivalištu. Žalosna je konstatacija da mi koji smo ponikli i odrasli u tom Klubu, da bi potom osnovali VK "Crikvenica" (također klub sporta na vodi), već skoro jedno desetljeće nemamo pristup tim prostorijama iako bismo kao crikvenička udruga sporta na vodi trebali imati potpuno pravo na to. - rezigniran je Brozičević.

Vaterpolo klub "Crikvenica" koji okuplja četrdesetak mladih sportaša i vrlo je agilan u djelovanju, uskoro će održati iredovnu izbornu skupštinu Kluba. Predviđeni datum održavanja sjednice je 27. lipnja kad dosadašnjem Izvršnom odboru u sastavu: Zoran Brozičević (predsjednik), Mladen Gržičić (dopredsjednik), Andrea Brnjac (tajnica), Marko Car, Marko Brnjac, Goran Ježić, Luka Lončarić, Bojan Car, Silvio Ratković, Marija Karlović i Stipe Galić (članovi) ističe mandat te je potrebno izabrati novi za razdoblje od sljedeće 4 godine.

crikva.hr

Podijelite