Vaterpolisti "Crikvenice" završili sezonu u 1.B HVL

1. B HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA

9. kolo: ZAGREB - CRIKVENICA 18:13 (4:5, 6:6, 5:1, 3:1)

Zagreb, 13.5.2023. Bazen Utrine. Gledatelja:60. Suci: Šketelj i Ljubić, delegat: Rajković

ZAGREB: Ivkovčić, Krpan 5, Jušić, Balentović 1, Bedeković, Drobac 2, Dojčinović, Margaretić 1, Lomtatidze, Vuk 1, Brčić 7, Karamatić, Šarić 1, trener: Baždar
CRIKVENICA: Luetić, Luka Barišić 1, Bože Galić 2, Marko Barišić, Turak, Pavlić, Novkovski, Ivan Galić, Domijan 1, Škiljan, Doknić 4, Šurbek 5, Miklić, Matejčić, trener: Brozičević

Peterci: "Zagreb": 2/2, "Crikvenica": 2/2;
Isključenja: "Zagreb": 7, "Crikvenica": 10
Igrač više: "Zagreb": 6/10, "Crikvenica": 6/7

Vaterpolisti "Crikvenice odigrali su posljednju utakmicu u natjecateljskoj sezoni 2023. Poraženi su u Zagrebu od istoimene momčadi, a izvješće s utakmice pripremio je tajnik VKC-a Goran Ježić:
- U zadnjoj utakmici ove sezone vaterpolo prvenstva 1.B lige "Crikvenica" je na teškom gostovanju u Zagrebu u prve dvije četvrtine pružila najbolju partiju u prethodne dvije sezone, tj. od kad se natječe u drugom razredu hrvatskog vaterpola. Dovoljno je reći da se jedina situacija kad je propuštena realizacija igrača više dogodila 4 sekunde prije kraja i jednostavno je ponestalo vremena. Pružena je i dobra igra u obrani u kojoj je cilj bio čim više smanjiti učinak teškog centra i najboljeg igrača "Zagreba" Luke Brčića. Brčić je ostvario svoj prosjek od 7 golova tek kad su bekovi Bože Galić i Marko Doknić dobili po 2 isključenja. Ostaje žal za lošije odigranom trećom četvrtinom u kojoj su domaći ostvarili ključnu razliku koju su zadržali do kraja kad su priliku dobili svi rezervni igrači oba sastava. Kod "Crikvenice" najefikasniji su bili Ivan Šurbek (5 golova) i Marko Doknić (4 gola) koji je dio utakmice proveo i na centarskoj poziciji na kojoj je Crikvenica bila izrazito deficitarna zbog bolesti oba centra (Patrika Turka i Ante Sučića). Oduševio je i Žan Roko Domijan s nekoliko odličnih akcija na obje strane terena i sjajnim golom iz šraube.

Na kraju naporne lige možemo zaključiti da je "Crikvenica" ostala zadnja na tablici, ali ipak možemo biti zadovoljni činjenicom da je momčad vrlo mlada (prosjek 16,6) i da stvaramo cijelu seriju novih igrača pred kojima je budućnost. Otegotna okolnost i problem koji se provlačio kroz cijelu sezonu je činjenica da nismo uspjeli nadoknaditi gubitak vrhunskog centra kojeg smo imali prošle sezone (Svena Kirineca). Zbog toga smo stalno igrali protiv jakog presinga protivničkih ekipa što je za mladu momčad koja kronično pati od "nedostatka kilograma" strašno teško. Također, veliki problem su bile i brojne ozljede i bolesti zbog kojih su samo braća Galić (Ivan i Bože) odigrali svih 13 utakmica u prvenstvu. Bez obzira na navedeno, nekoliko utakmica smo odigrali na stvarno dobroj razini i osobito veseli činjenica da svakih nekoliko kola "ispliva" neki novi mladi igrač koji tako proširi roster.

U dva ciklusa 1.B lige za VK "Crikvenica" su nastupili slijedeći igrači:
- Ivan Šurbek (20 utakmica, 31 gol),
- Sven Kirinec (9/30),
- Luka Barišić (22/28),
- Bože Galić (24/27; jedini odigrao sve 24 utakmice u oba prvenstva),
- Marko Doknić (14/21),
- Marko Barišić (23/18),
- Enrino Škiljan (kapetan, 21/17),
- Borna Krota (10/16),
- Patrik Turak (10/14),
- Ivan Galić (13/12),
- Fran Pavlić (rezervni kapetan, 21/10),
- Ante Sučić (12/5), Žan Roko Domijan (22/4),
- Marko Novkovski (21/3),
- Toni Matejčić (12 utakmica),
- Lucas Pavlić (5), Patrik Turak (4),
- Dejan Blažičević (4),
- Lovro Knez (2),
- Adrian Miličić (1),
- Adriano Čugalj (1),
- Fran Ratković (1),
- Bruno Karlović (1),
- Goran Ježić (1),
te vratari:
- Andrija Miklić (19 utakmica),
- Borna Stojčić Mureta (11),
- Marin Luetić (10).

 

Podijelite