Vaterpolisti "Crikvenice" poraženi u Rovinju, uz čak 7 peteraca dosuđenih za domaće

1 - Danijel Car, golman VK "Crikvenica"
2 - Luka Lončarić, Danijel Car, Karlo Stipanić, Janko Dunđerović (gore), Dejan Blažičević, Bojan Car, Zoran Brozičević i Mladen Gržičić

3. HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA – REGIJA RIJEKA

1. kolo: DELFIN – CRIKVENICA 11:6 (0:2, 2:0, 3:3, 6:1)

Rovinj, 14.07.2018., Gradski bazen. Gledatelja: 250. Sudac: Marin Beltrame (Rijeka).

DELFIN: Komadina, Vuković, Stupin, Kusanović 4 (3), Mamontov, Damijanić 1, Kaluđerović 1, Hraste 3 (1), Komšić, Čakar, Laginja, Brajnović 2, Poropat, (trener Maurović)
CRIKVENICA: Danijel Car, Sučić, Brozičević, Maček 1, Cvetković, Gržičić 1, Bojan Car 2, Blažičević, Brnjac, Sokolić 1, Škiljan, Kordiš 1, Stojčić Mureta, Knez, (treneri Bojan Car i Ježić)
Isključenja: „Delfin“ 6, „Crikvenica“ 5;
Peterci: „Delfin“: 7 (4), „Crikvenica“: 0

Vaterpolisti „Crikvenice“ su prošle subote u Rovinju odradili prvo gostovanje u sklopu 3. HVL, što je bila i prva utakmica nove prvenstvene sezone. Zabilježili su poraz 6:11, a komentar utakmice dao nam je predsjednik Kluba (i igrač) Zoran Brozičević:
- Što reći o utakmici u kojoj je vjerojatno zabilježen rekord za Guinnessovu knjigu?
Protiv naše ekipe dosuđeno je čak 7 penala! Ni najstariji poznavatelji vaterpola ne pamte niti su ikada pročitali ovakav podatak! Kriterij suca Marina Beltramea je bio daleko od ravnopravnog.
Naša momčad krenula je odlično i povela 2:0 u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini za domaćine je dosuđen prvi peterac za 2:1, drugi za 2:2. Kod 3:3 je dosuđen i treći peterac, ali najbolji pojedinac utakmice Danijel Car brani udarac Lenarda Kusanovića. Do kraja treće četvrtine i dalje smo u laganom vodstvu zahvaljujući Danijelu Caru, povratniku među vratnice nakon 5 godina, koje Delfin sustiže iz još jednog peterca za 5:5. U zadnjoj četvrtini zahvaljujući dobroj igri s igračem više i jednoj brzoj kontri, domaćini su se prvi put odlijepili na 2 razlike.
Tada slijedi završni festival peteraca, a najzanimljiviji su bili na minutu i pol prije kraja utakmice kad su praktički u istoj sekundi igre dosuđena čak dva, od kojih je jednog Danijel Car uspio obraniti. Uz Danijela Cara uobičajeno na svojoj razini odigrao je Bojan Car, a pohvale idu i mladom Vilimu Kordišu koji je u igri proveo veći dio utakmice bez i najmanje greške u obrani uz postignuti gol. – rekao je Brozičević.  

Sljedeće subote na rasporedu je prva prvenstvena utakmica na domaćem plivalištu. Vaterpolisti „Crikvenice“ igraju protiv VK "Palada" iz Njivica koji je uz U-15 ekipu prvi put od osnutka kluba za natjecanje prijavio i seniore što je za veliku pohvalu s obzirom na trend gašenja seniorskih momčadi, pa čak i cijelih klubova.

crikva.hr  

 

Podijelite