Vaterpolisti "Crikvenice" pobijedili "Paladu"

3. HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA – SKUPINA ZAPAD

2. kolo: CRIKVENICA - PALADA 10:8 (2:0, 4:2, 3:4, 1:2)

Crikvenica, 23.7.2018., Gradsko plivalište. Gledatelja: 350. Sudac: Luka Varga (Rijeka)

CRIKVENICA: Danijel Car, Pavlić, Brozičević , Davor Maček 1, Sučić, Gržičić, Bojan Car 4, Knez 1, Brnjac 2, Kordiš, Škiljan 1, Baćić, Ratković, Karlović 1 (treneri Bojan Car i Dunđerović)
PALADA: Dipić, I. Marić 5 (2), B. Marić, Jureša, Kurtiši, N. Marić, Ružić, Tiškivski 2, Fran Maček, Jušić 1, Prodan, Krešić, Piršić (treneri Dapčić i Tiškivski)
Igrač više: „Crikvenica“: 7, „Palada“: 6,
Peterci: „Crikvenica“: 0, „Palada“ 2/3

Vaterpolisti „Crikvenice“ u subotu su odigrali prvu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu na crikveničkom plivalištu. Postigli su pobjedu protiv ekipe „Palade“ iz Njivica, u utakmici u kojoj pobjeda naših vaterpolista niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Od samog početka naši su vaterpolisti stekli prednost koju su održavali do kraja utakmice. U samoj završnici nakon vodstva od 9:3 u trećoj četvrtini došlo je do opuštanja što su gosti iskoristili da smanje rezultat, ali pobjedu „Crikvenice“ nisu mogli ugroziti.
Ova utakmica donijela je i vrlo zanimljive dvoboje, primjerice oca Domagoja koji igra za „Crikvenica“ i sina Frana Mačeka koji gra za „Paladu“, te dvojice superiskusnih prvoligaških trenera-igrača Bojana Cara („Crikvenica“) i Saše Tiškivskog („Palada“), od kojih mlađi igrači mogu puno naučiti.
Kuriozitet je da je za goste nastupila i jedna djevojka, Korina Jureša inače seniorka riječkog „Primorja“. Treba svakako zabilježiti i prve pogotke Enrina Škiljana i Lovre Kneza u seniorskoj konkurenciji.

U okršaju sličnih ekipa temeljenih na spoju mladosti i iskustva koje treniraju i rade u sličnih tehničkim i financijskim uvjetima na kraju je pobijedila ekipa koja raspolaže s puno većim iskustvom igranja u seniorskoj konkurenciji.

Vaterpolisti "Crikvenice": Janko Dunđerović, Bojan Car (trener-igrač), Danijel Car, Mladen Gržičić, Marko Brnjac (kapetan), Domagoj Maček, Zoran Brozičević, Dario Mariani, Nikola Baćić (stoje), Lovro Knez, Vilim Kordiš, Enrino Škiljan, Ante Sučić, Fran Pavlić i Danijel Ratković.

crikva.hr

Podijelite