Vaterpolisti "Crikvenice" igrat će na Prvenstvu Slovenije


Vaterpolisti „Crikvenice“ su nakon kraće stanke nastavili trenirati u drugoj polovici listopada. Trenutno u pogonu imaju 30-ak mladih igrača rođenih u razdoblju od 2003. do 2012. godine.
Mlađi igrači, njih petnaestak, rođenih 2009. godine i mlađi nastavili su trenirati pod vodstvom trenera Luke Lončarića u bazenu „Thalassotherapije. Treninzi se održavaju dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, od 19:30 do 21:00 sat, dok petkom održavaju sparinge s vršnjacima iz riječkog „Primorja“ na bazenu Kantrida.
Stariji vaterpolisti rođeni u razdoblju od 2003. do 2008. godine, njih 18, tri puta tjedno odlaze na Kantridu gdje održavaju zajedničke treninge s kolegama iz „Primorja“ i „Opatije“. Ovi momci ujedno sačinjavaju i seniorsku momčad, te su do sada već stekli respektabilno iskustvo igranja u 3. Hrvatskoj vaterpolskoj ligi - skupina "Rijeka".

Vaterpolisti VKC-a rođeni 2003. godine i mlađi u nedjelju 14.11. otvaraju svoj nastup u Prvenstvu Slovenije. Kako je do toga došlo saznali smo od predsjednika Kluba Zorana Brozičevića:
- Našu U-19 momčad prijavili smo na ovo natjecanje kako bi imali što više utakmica i stekli nova iskustva. Na Prvenstvu Slovenije sudjeluje ukupno 7 klubova i to: „Triglav“, „Ljubljana“, „Kamnik“, „Koper“, "Branik", „Borac“ (Banja Luka) i „Crikvenica“. U nedjelju, na otvaranju prvenstva, putujemo u ranim jutarnjim satima u Kranj gdje ćemo odmjeriti snage s „Triglavom“ i „Kamnikom“.
Ove subote, 13. studenog, u Šibeniku će se održati radni sastanak predstavnika klubova Prve B lige Hrvatskog vaterpolskog saveza. Poziv je upućen svim klubovima, članovima Hrvatskog vaterpolskog saveza. Glavna tema planiranog sastanka je priprema ligaškog vaterpolskog natjecanja Prve B lige, za seniore, za sezonu 2021./2022., a sve kako bi se utvrdio popis potencijalno zainteresiranih klubova koji bi nastupili, sustav natjecanja, propozicije natjecanja te na temelju dosadašnjih iskustava datum početka i završetka natjecanja.
Vaterpolo klub „Crikvenica“ VK "Crikvenica" će iskazati interes za sudjelovanje u 1.B ligi. Naime, smatramo to logičnim iskorakom u razvoju Kluba i mladih igrača koje imamo u kadru. Na taj način rad Kluba planiramo podići na još višu razinu, na taj način privući još više djece i mladih u naš sport čime bi se još jače osvijestila potreba izgradnje zatvorenog bazena u Crikvenici. Ne samo radi našeg sporta i plivanja, već uopće naših sugrađana i turista koji posjećuju Crikvenicu. – istakao je Zoran Brozičević.

crikva.hr

Podijelite