Vaterpolisti "Crikvenice" igrat će 1.B ligu i ove sezone

Hrvatski vaterpolski savez objavio je raspored i kalendar igranja natjecanja Prve B lige u natjecateljskoj sezoni 2023/2024. Crikveničkim vaterpolistima ovo će biti treća godina kako uzastopno sudjeluju u ligi, koja ove godine počinje nešto ranije. Naime, u sezoni 2021./2022. liga je počela 26. veljače 2022., u sezoni 2022./2023. pak 5. veljače 2023.,  dok će ove godine hrvatski vaterpolski drugoligaši ligu otvoriti utakmicama 2. prosinca 2023. godine.
Crikveničani otvaraju ligu utakmicom protiv VK "Opatija LRH" na "domaćem" bazenu na Kantridi. Ove godine liga broji 10 klubova: "Opatija LRH", "Bellevue" (Dubrovnik), "Gusar" (Mlini), "Pula", "Delfin" (Rovinj), "Jadran" (Kostrena), "Siscia" (Sisak), "POŠK 1937" (Split), "Galeb" (Makarska) i "Crikvenica".
Klubovi će, kao i u prethodnoj natjecateljskoj sezoni, u prvoj fazi lige, sukladno ždrijebu, odigrati po jednu utakmicu s preostalih 9 sudionika lige, dok će se u završnici liga podijeliti u "dva doma": od 1. do 5. mjesta i od 6. do 10. mjesta. Ždrijeb Crikveničane nimalo nije mazio, tako da u prvoj fazi lige imaju tri daleka, teška i skupa gostovanja (dva puta Dubrovnik i jednom Makarsku). Naši vaterpolisti pod vodstvom trenera Zorana Brozičevića i Luke Lončarića treniraju na bazenu Kantrida u Rijeci. VK "Crikvenica" oslanja se na domaće mlade snage, uz nekoliko vaterpolista koji nastupati za VKC temeljem ustupanja i dvojne registracije. Crikveničani dobru suradnju imaju s nositeljem kvalitete u regiji VK "Primorje Erste bank", zatim VK "Jadran" (Kostrena, i svakako zagrebačkim "Medveščakom" i ZPK-om.

crikva.hr

Podijelite