Uspješan nastup jedriličara "Vala" na regatama u Splitu

Od 20. do 23. travnja 2023. održala se 1. izborna regata za klasu optimist u organizaciji JK "Mornar" iz Splita. “Regata Sv. Dujma" Memorijal Tonći Mitrović je jedna od četiri izborne regate uz Prvenstvo Hrvatske koje odlučuju o  sastavu reprezentacije Hrvatske. Na regati su sudjelovali jedriličari "Vala" Laura Čugalj, Niko Katunar i Borna Mohač  u pratnji trenera Svena Katnića. Odjedreno je šest plovova po izrazito teškim uvjetima – maestral 10-15 čvorova sa čestim promjenama smjera i dugim plovovima.

Od ukupno 80 jedriličara iz Hrvatske koji su izborili pravo nastupa na izbornim regatama kroz seriju od 5 kvalifikacijskih regata, 1. mjesto zauzeo je Zoran Jakić (JK "Split"), 2. mjesto Edi Jurman (JK "Uljanik"), dok je 3. Lorenzo Bertolino (JK "Split").
Od naših jedriličara u danim uvjetima najbolje se snašao Borna Mohač zauzevši ukupno 5. mjesto. Laura Čugalj je bila 29., a Niko Katunar 43.   

Od 27. do 30. travnja 2023. održala se 2. izborna regata za klasu optimist u organizaciji JK "Split" iz Splita.  
 “Regata Split 1700" je jedna od četiri izborne  regate uz Prvenstvo Hrvatske koje odlučuju o  sastavu reprezentacije Hrvatske. Na regati su sudjelovali Laura Čugalj, Niko Katunar i Borna Mohač  u pratnji trenera Svena Katnića . Odjedreno su tri plova po izrazito teškim uvjetima –, prvog dana u Kaštelanskom zaljevu po vjetru od 2-6 čvorova, subotu se nije jedrilo radi nedostatka vjetra i u nedjelju po maestralu 6-10 čvorova sa čestim promjenama smjera i dugim plovovima.
Od ukupno 80 jedriličara iz Hrvatske koji su izborili pravo nastupa na izbornim regatama kroz seriju od 5 kvalifikacijskih regata. Pobjednica regate je Valentina Jelić iz JK "Mornar" Split, iza nje na pobjedničkom postolju Edi Jurman iz JK "Uljanik" Pula i Bepo Duplančić iz JK "Labud "Split    

Plasman naših jedriličara:
6. Borna Mohač
37. Niko Katunar
62. Laura Čugalj  

Ovog vikenda bit će malo odmora za naše optimiste, treninzi ispred Crikvenice, a već sljedeći vikend slijede dvije akcije, regata u Rijeci, te Team race u Veneciji na koji ide Borna kao član kadetske reprezentacije s obzirom da zauzima 5. mjesto na kriterijskoj ljestvici HJS-a.

Podijelite