Uspjeh naših učenika na LiDraNu i natjecanju iz Hrvatskog jezika

Lijepe vijesti stižu nam s ovogodišnjega LiDraNa - javlja profesorica Iris Mrzljak iz Srednje škole dr. Antuna Barca.
- Ponosni smo što su zapaženi radovi naših učenika, školski godišnjak Barac i radijska emisija Školsko zvono, koje je stručno županijsko povjerenstvo predložilo za državnu razinu natjecanja. Dugogodišnji trud i rad na našem Barcu uvelike se isplatio, a osobito nas raduje prijedlog našega Školskoga zvona koje je još vrlo mlado – tek su mu tri godine. Upravo zbog toga ovo je velika motivacija i vjetar u leđa za dalje. Učenice koje su bile prijavljene za kategorije školskog lista i radijske emisije jesu: Dragana Klarić, Sumea Bećirević (4. e), Ana Gašparović (4. g), Laura Brusić i Jelena Hrastina (2. a), a učenik Niko Petrović (2. a) svojom je izvedbom na harmonici sudjelovao u glazbenom dijelu radijske emisije.
Ističemo također i novinarke koje također sudjeluju u stvaranju novih novinarskih tekstova za naš Barac i pripomažu pri uređivanju novih programa za Školsko zvono, a to su Lana Juretić, Lana Dobrila (2. e) i Hana Čataković (2. a).
U prošlogodišnjoj postavi bile su još i naša bivša učenica Leonora Meštrović te sadašnja maturantica, Ana Marija Skočilić, a mentorica je svih učenica članica Novinarsko-informatičke skupine profesorica Iris Mrzljak.
Tema ovogodišnjega prijavljenog Barca, kao i Školskoga zvona, bila je „Od svih istina najdublje su i najtrajnije istine srca“, citat Antuna Barca čije ime s ponosom nosi naša Škola. Naslovnicu ovoga 9. po redu Barca osmislila je knjižničarka Helena Mance koja je s učenicima na ulazu u školu oslikala zid prekrasnim muralom s motivom Kaštela – jednoga od prepoznatljivih simbola grada Crikvenice, a upravo taj mural s Barčevim citatom krasi i naslovnicu ovogodišnjega Barca.
Zahvaljujemo svim profesorima i zaposlenicima koji također pomažu stvaranju novih sadržaja i koji svojim doprinosima omogućuju da naš Barac svake godine bude još sadržajniji, zanimljiviji i šareniji. Hvala također Gradu Crikvenici pod čijim je pokroviteljstvom tiskan svaki broj našega Barca, a zahvala i Borisu Novakoviću za pomoć prilikom sastavljanja Školskoga zvona te već tradicionalnoga emitiranja na Radiju Kaštel.

Lara Usmiani pozvana na županijsku razinu natjecanja iz Hrvatskog jezika
Nakon održanoga školskoga natjecanja iz Hrvatskog jezika, učenica Lara Usmiani pozvana je na županijsku razinu. Školskoj su razini natjecanja pristupile još i učenice Lara Dugonjić (1. g) i Matilda Salma (3. g), kao i učenice Nina Oštarić i Zara Švrljuga (2. g). Matildi i Nini prolaz na županijsku razinu natjecanja izmakao je za dlaku – bodovni prag bio je 62, dok je Matilda ostvarila 61 bod, a Nina 60 bodova. No bez obzira na to, sve su učenice ostvarile izvrsne rezultate.
Mentorica učenicama Lari Dugonjić i Matildi Salma bila je profesorica Mirna Polić Malnar, a mentorica učenicama Lari Usmiani, Nini Oštarić i Zari Švrljuga bila je profesorica Iris Mrzljak.
Čestitamo svim učenicama na postignutim rezultatima, a Lari Usmiani želimo puno sreće na županijskoj razini!

Iris Mrzljak

 

Podijelite