Upisi u školu plivanja i vaterpola VK "Crikvenica"

Prije nešto više od mjesec dana hrvatska vaterpolska reprezentacija je postala po treći put svjetski prvak u vaterpolu. Još uvijek je svježe sjećanje na uzbudljivo finale u Dohi s Talijanima, završeno u drami peteraca. A niti mjesec dana prije toga naša reprezentacija igrala je i nesretno ispustila finale Europskog prvenstva sa Španjolcima u Zagrebu.
Kako bi hrvatski vaterpolo nastavio sa dosadašnjim uspjesima nužno je održati i poboljšati produkciju mladih igrača koji bi trebali naslijediti naše trofejne reprezentativce.
- Vaterpolo klub "Crikvenica" od svojeg osnivanja naglasak stavlja na rad sa mladima, promovira vaterpolo kao jedan od najstarijih i najzahtjevnijih momčadskih sportova u programu Olimpijskih igara. U tu svrhu kontinuirano upisujemo zainteresiranu djecu u našu školu plivanja i vaterpola. Vaterpolo je sport iz skupine sportskih igara, a po strukturi gibanja spada u kompleksnu aktivnost. Osim osnovnog tjelesnog razvoja, dijete se uči ekipnoj igri, strategiji i improvizaciji. Bavljenje ovim sportom moguće je od osnovnoškolske dobi. - ističe Zoran Brozičević, predsjednik Vaterpolo kluba "Crikvenica".
Koje su glavne prednosti vodenih sportova (posebno plivanja i vaterpola) za djecu?
- manje opterećuju kralježnicu,
- za pokrete se istovremeno aktiviraju velike mišićne skupine (a ne manje), što je vrlo pogodno za dijete predškolske dobi, zbog kompletnosti kretanja,
- razvijaju kardiovaskularni sustav (pogotovo kod dugotrajnije neprekinute aktivnosti)
- razvijaju centre za termoregulaciju,
- izvrsno nadopunjavaju druge aktivnosti.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dječake i djevojčice da nam se pridruže u našoj školi plivanja i vaterpola. Treninzi se održavaju u bazenu lječilišta "Thalassotherapia", a tijekom ljeta selimo na Gradsko plivalište u Crikvenici.
Od opreme je potrebno samo ono što već posjedujete; ručnik, kupaće i to je to.
Sve informacije možete dobiti na mail: [email protected] ili na mobitel: 095/9077574.

crikva.hr

Podijelite