Ukidanje mostarine na Krčkom mostu u PGS-u dočekano s oduševljenjem

U Primorsko goranskom savezu (PGS-u) današnju odluku Vlade RH. o ukidanju mostarine na Krčkom mostu za koju se ta stranka zalaže već godinama, dočekana je s velikim oduševljenjem.
U više navrata slale su se tužbe (Ustavni sud, Visoki upravni sud) i apeli za ukidanje mostarine najvišim institucijama, Vladi, odborima te su PGS-ovci vodili upravne i ustavne bitke. Organizirali su se i prosvjedi međutim do sada nije bilo sluha za besplatan put prema otoku Krku.
Otok Krk je do sada bio jedini otok u Hrvatskoj na kojem se naplaćivala mostarina, a poseban aspekt cijele priče leži u činjenici kako je realizacija mosta odavno otplaćena (1990.god).
Važno je naglasiti kako je predsjednik stranke Darijo Vasilić, ujedno dugogodišnji gradonačelnik Grada Krka (najdugovječniji gradonačelnik u RH.), još za vrijeme svog saborskog mandata 2001. godine bio inicijator za ukidanje mostarine za otočane koje je i realizirano.
Dugogodišnja želja, borba i pravda napokon je sada i realizirana, trud se isplatio na ponos svih stanovnika Primorsko-goranske županije ali i drugih.

crikva.hr

Podijelite