Udruga "Vavik vjerna Kirija" izradit će mural u počast Vukovaru

1 - Trofejni jakovarski boćari članovi su Udruge "Vavik vjerna Kirija"

Udruga navijača HNK „Rijeka“ – „Vavik vjerna Kirija“ priprema novu akciju s kojom nas je upoznao tajnik Udruge Vladimir Lovrić:
- Na području Grada Crikvenice, Vinodolske općine i Grada Novog Vinodolskog navijači HNK „Rijeka“ postoje od kada je našeg najdražeg kluba, a Kirci kao podgrupa Armade napravili su kroz povijest čitav niz murala posvećenih ljubavi prema „Rijeci“ i našem kraju.
Ali, jedan mural je do sada nedostajao, a to je mural posvećen simbolu naše Domovine, simbolu otpora i bezuvjetnog zajedništva i konačnom simbolu pobjede. Nedostajao je mural posvećen gradu heroju, Gradu Vukovaru. Sjetiti se Vukovara ne znači samo sjetiti se krvavog rata i stradalih, već i prisjetiti se da je sloboda krhka, da je trebamo čuvati, ali i da uspjeh kako u ratu tako i u našim životima ovisi o našoj hrabrosti, zajedništvu i ustrajnosti. Vukovar nas podsjeća i na njegove prognanike od kojih su mnogi našli utočište upravo na području Kirije. Neki su se nakon oslobođenja vratili u Grad Vukovar ali mnogi su ostali ovdje sa nama, osnovali svoje porodice i postali Kirci, naši prijatelji i sugrađani. U konačnici ovaj grafit posvećen je svima nama, malim ljudima, kojima ispred interesa stoje životne vrijednosti i ljubav prema domovini. – ističe Lovrić.

Kreće prikupljanje donacija za izradu murala

- Udruga navijača HNK „Rijeka“ - „Vavik vjerna Kirija“ motivirana navedenim kreće u realizaciju murala u suradnji s Eduardom Filipovićem Secom. Mural će se izraditi na stupu vijadukta u Crikvenici, kraj Domovinskog mosta, što daje dodatnu simboliku ovom projektu. Mural visine 14 i širine 7 metara u prvom planu prezentirat će vukovarski vodotoranj i kolonu prognanika. Plan dovršetka murala je 18.11.2020. upravo na Dan sjećanja na Grad Vukovar. Zbog navedenih dimenzija i visine samog grafita izrada predstavlja značajan materijalni trošak, od planiranja, građevinske skele, čišćenja stupa, pripreme bojom i u konačnici izrade samog murala.
Ukupni troškovi projekta su oko 25.000,00 kuna, što Udruga „Vavik vjerna Kirija“ kao neprofitabilna udruga nije u mogućnosti sama financirati ovakav projekt. Na računu Udruge osiguran je minimalan iznos da se postavi građevinska skela i započne sa radovima.
Ovim putem molimo sve zainteresirane da se uključe svojim donacijama kako bi uspjeli završiti ovaj projekt, svaka kuna će dobro doći. Novac će se prikupljati uplatama na račun Udruge, a ako se prikupi više novca od potrebnog za izradu murala, uplatit ćemo ga u humanitarne svrhe o čemu ćemo javnost obavijestiti putem medija.
Udruga „Vavik vjerna Kirija“ obvezuje se, kao i u humanitarnim akcijama do sada, voditi registar donatora i svaki donator imati će pravo na uvida, kao i državne institucije u svrhu kontrole projekta.
Molimo vas da nas podržite u ovom projektu, ovo činimo za sve nas ali i za naše buduće naraštaje. Ne zaboravimo Vukovar! – naglašava Vladimir Lovrić.

Donacije za izradu murala mogu se uplatiti na račun Udruge:
ZAGREBAČKA BANKA
IBAN: HR 5823600001102740431
Svrha uplate: Donacija za izradu murala „Ne zaboravimo Vukovar“

crikva.hr

Podijelite