U subotu zabavni dio, a u ponedjeljak središnja svečanost "Jelenine 2023"

Svibanj je mjesec koji je već tradicionalno rezerviran za različita događanja u Dramlju, posvećena zaštitnici mjesta, svetoj Jeleni. Mještani ih nazivaju Dani svete Jelene, ili kraće – „Jelenina“. Program obuhvaća sportska, kulturna i vjerska događanja, a traje od 7. do 27. svibnja.
U spektru raznih događanja svaka generacija može pronaći nešto za sebe. Najmlađi mogu uživati u programima Dječjeg vrtića „Radost“ i OŠ Vladimira Nazora, nastupima mažoretkinja i sl., a oni stariji se mogu opustiti uz zvukove klapske melodije ili pokazati svoja umijeća na jednom od turnira - pikado, boćarskom ili malonogometnom.
Zabavni program uoči središnje proslave održat će se 20. svibnja, a za dobru zabavu pobrinut će se grupa „Point“ i klapa „Cambi“.

Središnja svečanost se održava na Dan svete Jelene, 22. svibnja.

Program je sljedeći:
18:00 – svečana misa, Crkva sv. Jelene
19:30 – program Dječjeg vrtića „Radost“ i OŠ Vladimira Nazora, placa
nastup Mažoretkinja Grada Crikvenice i ženske klape „Sv. Jelena“, placa

U subotu, 27. svibnja, održava se 13. smotra klapa u dramaljskoj lučici Pazdehova. Ima li ljepšeg načina za zatvaranje Dana svete Jelene?

Organizatori: Mjesni odbor „Dramalj“ i udruge iz Dramlja, Župni ured „Sveta Jelena“, Dječji vrtić „Radost“, Osnovna škola Vladimira Nazora, Mažoretkinje Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Crikvenica, BK „Sveta Jelena“, KUD „Sveta Jelena“, ŠRD „Lovrata“, „Krasnica“ d.o.o.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Eko-Murvica“ d.o.o.
Ugostiteljska ponuda: „Krasnica“ d.o.o., Rijeka

Podijelite