U subotu počinje 9. međunarodni glazbeni festival "Regional 2024"

BJ Promotions u suradnji s kolegama iz CZK Novi Vinodolski, TZO Dobrinj i uz potporu PGŽ ponosno predstavlja  „9. Međunarodni glazbeni festival  „Regional 2024“.
„Regional“ u svom 9. izdanju (29.6.- 18.7.) u svojoj rockersko – jazzerskoj varijanti s 5 raznih izvođača i 10 koncerata ide dalje i predstavlja elitu slovenske i hrvatske glazbene scene te donosi i par festivalskih osvježenja.  

Festival u subotu 29.06.24. koncertom na Placi u Šilu otvara pulski punk-rock trio „Saša 21“ kojeg prevodi Sale Veruda, lider legendarnih KUD „Idijoti“, a slijede ih Ratko Divjak Trio, NHAU (Nuša Hauser), Trio Franolić Mureškič Gabrić  i Pero Lovšin Trio.

Festivalski noviteti su nedavno osnovana slovensko-hrvatska jazz supergrupa Ratko Divjak Trio u sastavu Igor Bezget – gitara, Tadej Kampl – bass i Ratko Divjak – bubnjevi, kao i pulska kantautorica NHAU, što je umjetničko ime Nuše Hauser, sestre čelista Stjepana Hausera.

Nušin debitantski, samo digitalno objavljen album „Vetva“ kojeg je kritika odlično ocijenila i stavila u novi žanr ambijentalni dark jazz“. Tjednik „Nacional“ je „Vetvu“ nedavno ocijenio kao „hrabar album jedne talentirane žene koja prekrasno pjeva i ima sjajne skladateljske ideje te se samo možemo nadati da je ovo tek njezin početak.“ https://www.nacional.hr/glazbene-recenzije-nhau-mary-may/

Kao poseban festivalski katalog u suradnji s ljubljanskom diskografskom kućom NIKA objavljen je i CD „The Best of Regional 2021-24 Vol. 3sa glazbom većine sudionika ovogodišnjeg „Regionala“.. Program od 63 minuta sadrži 10 skladbi od čega 8 premijerno objavljenih, a i 2 snimke grupe „ Saša 21“ prvotno objavljene na vinilu „WD-i1“ su sada premijerno objavljene na CD formatu.

REGIONAL 2024 
ŠILO – KLIMNO – NOVI VINODOLSKI - ČIŽIĆI  

ŠILO (PLACA)

29.06.  Saša 21 (HR)  

07.07. Ratko Divjak Trio (Slo  

11.07.  NHAU (Nuša Hauser)   (HR)  

14.07.  Trio Franolić Mureškič Gabrić  (HR/SLO)  

17. 07. Pero Lovšin Trio (SLO)


KLIMNO (ŠTERNA)

08.07. Ratko Divjak Trio (SLO)


NOVI VINODOLSKI (Srićina kuća)

09.07. Ratko Divjak Trio (SLO)   

12.07.  NHAU (Nuša Hauser) (HR)  

18.07. Pero Lovšin Trio (SLO)


ČIŽIĆI (ŠTERNA) 

15.07.  Trio Franolić Mureškič Gabrić  (HR/SLO)  

Svi koncerti počinju u 21h, a ulaz je slobodan.  

PGŽ, Dobrinj, Novi Vinodolski, Radio OK, Crikva.hr

 

 

 

Podijelite