U subotu na Gradskom plivalištu 3. "Vaterpolski kup Istre i Kvarnera"

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti. Obilježava se diljem Europe, a ove godine održava se sedmi put. Glavna tema kampanje i dalje je „#BeActive“, te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježit će se od 23. do 30. rujna 2021. godine.

Vaterpolo klub "Crikvenica" pruža potporu navedenom projektu te ističe važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću među građanima Republike Hrvatske, bez obzira na dob, spol ili tjelesne sposobnosti.
Tako se ove subote, 25. rujna s početkom u 12:00h, na Gradskom plivalištu u Crikvenici organizira vaterpolski, 3. po redu, "Ljetni kup Istre i Kvarnera".
Radi se o triangl turniru na kojem sudjeluju, osim domaćina, ekipe VK "Jadran" iz Kostrene i VK "Opatija 1981". Kostrenjani, predvođeni trenerom i vaterpolskim zaljubljenikom Kristijanom Šunjićem, su renomirana ekipa koja se od njezina početka natječe u 1.B Hrvatskoj vaterpolskoj ligi. S druge strane, Opatijci dolaze s mladom ekipom predvođenom trenerom Danijelom Kancijanićem, bivšim vrsnim vaterpolistom, prvotimcem riječkog "Primorja". Opatijci također najavljuju najviše domete, na valu zadovoljstva zbog potvrde lokalne samouprave o gradnji zatvorenog olimpijskog bazena u Opatiji.
Navedene ekipe odigrat će ukupno tri utakmice po sistemu "svaki sa svakim". Cilj turnira nije samo promocija Europskog tjedna sporta, nego uopće i vaterpola kao najtrofejnijeg hrvatskog momčadskog sporta i jednog od najzahtjevnijih sportova klasificiranih od strane Međunarodnog olimpijskog odbora.
Ovom prilikom Vaterpolo klub "Crikvenica" poziva sve naše sugrađane i posjetitelje Grada Crikvenice da u subotu navrate na Plivalište i uživaju u radosti loptanja u vodi.

crikva.hr

Podijelite