U subotu 22. "Panorama Vinodola" – budite dio lijepe ciklo priče

Biciklistički klub „Crikvenica“ u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Crikvenice organizira tradicionalnu biciklijadu, 22. po redu „Panoramu Vinodola“.

U subotu, 7. listopada, mjesto okupljanja, kao i start, bit će Trg Stjepana Radića u Crikvenici. Biciklijada kreće u 10:30 sati, a svi zainteresirani mogu odabrat žele li voziti Sportsku ili Obiteljsku rutu.

Sportska ruta kreće iz centra Crikvenice makadamskim putem uz Dubračinu prema Tribaljskom jezeru. Od Triblja se nastavlja prema Križišću gdje put vodi na staru Karolinsku cestu prema Melnicama. Biciklisti se voze otprilike 1,5 km do prve serpentine, odakle se pruža predivan pogledan na cijelu Vinodolsku dolinu. Nakon toga se skreće desno na stari makadamski put prema selu Šimići i Ožlak te dolazi na lokalnu županijsku cestu koja vodi kroz dolinu. S nje se vozi na šumske puteve koji vode ispod kule Frankopana u Driveniku te se prolazi uz stare mlinove od kojih je jedan restauriran i radi se krug oko jezera u Triblju. Tamo je predviđena okrjepa i odmor. Potom se kreće prema Crikvenici, ali prije ulaska u sam grad slijedi vožnja na Ljubavnu cesticu. Ruta je duga 30 km i ima 450 m penjanja.

Obiteljska ruta također kreće iz centra Crikvenice prema Triblju gdje je okrjepa. U Triblju se vozi krug oko jezera te se makadamskim putem uz Dubračinu vraća prema Crikvenici, gdje se nalazi i cilj biciklijade. Obiteljska ruta je dugačka oko 17 km s otprilike 85 m ukupnog penjanja.

crikva.hr

Podijelite