U srijedu manifestacija povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prije 30 godina, 18.11.1991. godine, nakon tri mjeseca teških i herojskih borbi malobrojnih branitelja, obrana Vukovara je pala, tada je agresorska JNA sa četnicima počinila mnoga ubojstva i zločine. Najveća stratišta bila su Velepromet i Ovčara. Procjena je da je poslije pada grada Vukovara, na Veleprometu i Ovčari ubijeno oko 1000 ljudi. Istoga dana pobunjeni Srbi i JNA napadaju Škabrnju te divljački ubijaju 63 Hrvata.

Uoči “Dana sjećanja”, u Crikvenici će se u srijedu 17.11.2021. s početkom u 17:00 sati održati manifestacija povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Ove godine manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i u suradnji braniteljskih udruga s područja Grada Crikvenice - Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, HVIDR-e i Hrvatskog časničkog zbora "Vinodol" te Udruge navijača HNK Rijeka “Vavik vjerna Kirija”.

Program manifestacije je sljedeći:
- 17:00: okupljanje na igralištu Osnovne škole Zvonka Cara u Vinodolskoj ulici, uz gledanje veličanstvene bakljade
- 17:30: bakljada na vijaduktu Dubračina
- 18:00: svečani mimohod koji će krenuti od parkirališta hotela "Kvarner Palace" i prolazit će Ulicom Tina Ujevića do spomenika u čast žrtvi grada heroja Vukovara u Vukovarskoj ulici.

Na mimohodu je obavezno nošenje zaštitnih maski maskama i održavanje potrebnog razmaka. Ispred spomenika će biti zapaljene svijeće te položen vijenac. Ovim putem pozivamo građane da se pridruže mimohodu te po želji sa sobom ponesu svijeću.

Tradicionalno paljenje svijeća Područne škole Selce i priredba koju će izvesti u znak sjećanja, održat će se odmah poslije nastave te će biti samo snimljenao bez okupljanja. Njihove će se aktivnosti održati u nazočnosti učenika i učitelja.

crikva.hr

Podijelite