U srijedu druga edukacija u sklopu projekta "Edukacijom do uspjeha"

Ove srijede, 12. veljače od 17 do 20 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice bit će održana druga edukacija u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“.  
Na edukaciji će se govoriti o mjerama za poduzetnike koje pružaju Grad Crikvenica i HZZ te o izdavanju e-računa koji je od 1. siječnja obvezan za korištenje za sve obveznike javne nabave.

Nakon uspješno održane prve edukacije u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“ na kojoj se govorilo o poreznim izmjenama od strane doc.dr.sc Maje Grdinić s Ekonomskog fakulteta iz Rijeke te „šaptačice poduzetnicima“ gđe Đurđice Mostarčić, ove srijede govorit će se o mjerama za poduzetnike Grada Crikvenice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prezentacija Grada Crikvenice bit će usmjerena ka mjerama koje su kreirane u skladu sa potrebama i željama poduzetnika s područja Grada Crikvenice, dok će prezentacija HZZ-a obuhvatiti mjere aktivne politike zapošljavanja u 2020. usmjerene prema poduzetnicima i obrtnicima – potpore za samozapošljavanje, usavršavanje zaposlenih, osposobljavanje na radnom mjestu.

Od 1. srpnja uvedeno je poslovanje kroz korištenje e-računa koji je postao obvezan s početkom nove 2020. godine, a koji u praksi još uvijek nije skroz jasan te će se poduzetnicima nastojati približiti ova tema i razriješiti sve nejasnoće koje isti nosi sa sobom.
Nakon navedenih tema, poduzetnici će moći pitati što ih zanima te prodiskutirati o temama sa predavačima, a za zakusku nakon predavanja pobrinut će se Pizzeria „Gušti“ iz Crikvenice. 

crikva.hr

Podijelite