U Selcu održan "Crikvenica Majorette Festival"

U subotu 16.9.2023. u Selcu je održan "Crikvenica Majorette Festival" u organizaciji Mažoretkinja Grada Crikvenice, a a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Festival je bio promotivnog karaktera na kojemu je 180 mažoretkinja na trgu u Selcu promoviralo mažoret ples. Program je započeo defileom po Obali hrvatskih branitelja, uz glazbenu pratnju Mantinjade Selce. U defileu su sudjelovale mažoretkinje Mažoretkinje Grada Crikvenice, Mažoretkinje Selce te mažoretkinje iz Viškova, Nedelišća, Male Subotice i Našica.
Svi timovi dolaze iz različitih mažoret saveza Hrvatske i prezentirali su svoje plesne stilove kroz nekoliko koreografija. Mažoretkinje Selce bile su ovoga puta domaćini koji su otvorili program i najmlađi su tim, koji djeluje tek godinu u sklopu Udruge mladih Selce i broji tek 12 članica.
Jedan od nastariijih možda i jedan od prvih timova u Hrvtaskoj dolazi sa područja Viškova, Udruga Halubajke Viškovo osnovana je još 1989. g. i predstavilase sa juniorkama i seniorkama.
Najbrojniji tim ovog festivala stigao je iz Nedelišća, njih 50 mažoretkinja kadeta, juniora i seniora zazelenilo je rivu svojim odorama. Njihove susjede iz Male Subotice predstavile su 40 plavih simbola Općine Mala Subotica kadetskog i juniorskog uzrasta koje nastupaju uz Puhački orkestar svoga grada.
Crveno-bijele haljinice stigle su iz najudaljenijieg odredišta ovog festivala, iz Našica. Našičke mažoretkinje “Dora” djeluju od 1996.g., a nose ime prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević.
Iznenađenje svim timovima bio je skriveni sudac u publici, čiji zadatak je bio dodijeliti posebnu nagradu za umjetnički dojam, pa je tako gost Festivala Vjekoslav Perić, međunarodni sudac posebnu nagradu uručio seniorskoj ekipi Mažoretekinja Nedelišća.

Program su zatvorile Mažoretkinje Grada Crikvenice pod vodstvom Lidije Kršul Medek, predsjednice i trenerice MGC a. Za kraj su izvele koreografiju sa zastavama i zahvalile se svim sudionicama na dolasku, u nadi da će Festival postati tradicionalan.

Podijelite