U prvih devet mjeseci ove godine operativni prihod "Jadrana" veći za 7 posto u odnosu na isto razdoblje lani


Nastavlja se rast turističkih pokazatelja u hotelskom poduzeću „Jadran“, zahvaljujući prvenstveno ulaganju u podizanju kategorizacije objekata, što je omogućilo ostvarivanje viših cijena usluge. Povećan je i broj gostiju što je također rezultiralo značajnijim povećanjem prihoda.
U Jadranovim je objektima u prvih devet mjeseci ove godine ostvareno 2 posto više turističkih noćenja, dok je operativni prihod tvrtke u istom razdoblju porastao 7 posto i premašio 65 milijuna kuna. Zadovoljan ovim pokazateljima je i Dino Manestar, predsjednik Uprave „Jadrana“ d.d. koji je izjavio:

- U relativno kratkom roku smo Crikvenicu i Selce podigli na razinu od 4 zvjezdice. Iznimno mi je drago što su gosti odmah prepoznali trud svih nas u „Jadranu“, potreban da zapuštenu i devastiranu tvrtku podignemo na razinu vrhunske usluge. Mi smo usporedno s pokretanjem velikog investicijskog ciklusa u objekte, što podrazumijeva i zatvaranje dijela objekata i značajan napor u tržišnom pozicioniranju hotela s novom kategorizacijom, uspjeli povećati ukupan broj noćenja. Međutim, daleko bitnije je što su poboljšani financijski rezultati poslovanja na što smo svi u tvrtki posebno ponosni. Sve bolje poslovanje „Jadrana“ najbolji je pokazatelj u kojem smjeru treba razvijati ukupnu turističku ponudu Crikvenice, ali i čitavog kraja.

Posebno su dobri rezultati ostvareni u hotelima „Omorika“ i „Katarina“, koji su ove godine podignuti na kategoriju od 4 zvjezdice. U „Omorici“ je u vrhuncu sezone (razdoblje od početka lipnja do kraja rujna), a u odnosu na isto razdoblje lani, zabilježen rast turističkih noćenja od 8 posto i povećanje operativnog prihoda od gotovo 40 posto. U „Katarini“ je od otvaranja, od početka srpnja, uz blagi pad ostvarenih noćenja, operativni prihod porastao gotovo 20 posto. Prosječan dnevni prihod po smještajnim jedinicama „Katarine“ i „Omorike“ povećan je u odnosu na prošlu godinu više od 40 posto.

crikva.hr

Podijelite