U petak otvaranje izložbe "Oblaci" Tihane Karlović

U petak, 13. ožujka u Gradskoj galeriji Crikvenica otvara se izložba "Oblaci" riječke likovne umjetnice Tihane Karlović.

Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. Diplomirala je 2010. s temom Umjetnost i duhovnost na KBF Zagreb, područnom studiju Teologije u Rijeci, a 2011. na na katedri za grafiku Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer Likovna pedagogija kod red. prof. Maje Franković.
Godine 2014. završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu. Izražava se u tradicionalnim grafičkim tehnikama i crtežu, te oblikuje umjetničke knjige-objekte.
Uz likovni rad bavi se edukacijom i znanstveno istrživačkim radom, a od 2019. ima status samostalne umjetnice. Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za svoj rad dobila više zahvala i priznanja (2019. i 2013. W. Koschatsky kunst prize u Beču, 2019., ExTempore u Grožnjanu 2019. ExTempore u Piranu i druge).

crikva.hr

Podijelite