U petak malonogometni turnir Centra Izvor Selce

Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce (skraćeni naziv: Centar Izvor Selce) javna je ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Republika Hrvatska, a osnivačka prava obavlja Ministarstvo nadležno za poslove socijalne skrbi. Djelatnost Centra je pružanje socijalnih usluga djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s teškoćama u razvoju te biološkim, posvojiteljskim i udomiteljskim obiteljima.

Svjesni popularnosti sporta, osobito nogometa i njegovog utjecaja na oblikovanje djetetove ličnosti i njegovih moralnih i socijalnih obilježja, 2016. godine organiziramo prvi malonogometni turnir ovog tipa na kojem sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi iz ustanova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i odgojno-obrazovnih ustanova samo s područja naše regije. „Izvor-snaga zajedništva“ dječji je malonogometni turnir našeg Centra na kojem sudjeluju djeca iz odgojno-obrazovnih ustanova i ustanova socijalne skrbi s područja cijele Republike Hrvatske (info: https://tunera.info/video-turnir-izvor-snaga-zajednistva-trijumf-novljana-100-pobjednika/; https://www.arhiva.crikvenica.hr/obavijesti/item/6754-izvor-snaga-zajednistva-iv-djecji-malonogometni-turnir)

Svake godine turnir nastojimo podići na višu razinu, s tim da smo se posljednje dvije godine fokusirali na sudjelovanje većeg broja djece iz ustanova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s područja cijele Republike Hrvatske.
Iznimno nas veseli da su nam već svoje sudjelovanje potvrdile sljedeće ustanove socijalne skrbi:  Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća sretnih ciglica", Slavonski Brod, Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor Karlovac, Caritasov dom Kuća Sv. Franje Vugrovec, Dječji dom Maestral Split i I.B. Mažuranić Lovran) kao i slijedeće odgojno-obrazovne ustanove: OŠ Zvonka Cara i V. Nazora Crikvenica, OŠ J.J. Klovića Tribalj, OŠ J. Pančića Bribir i, OŠ S.S. Kranjčevića Senj.
Ovogodišnje 7. izdanje turnira planiramo organizirati dana 24. svibnja 2024. godine s početkom u 14h na pomoćnom igralištu NK "Crikvenica". Na turniru će sudjelovati 100 dječaka i djevojčica (2010. godište i mlađi). Cilj turnira je promoviranje zdravog i pozitivnog razvoja djece i mladih. Uz to želimo da se Grad Crikvenica uz sav turistički potencijal i ljepote koje posjeduje pokaže i kao grad socijalne osjetljivosti.

Turnir se održava uz podršku Ureda dječje pravobraniteljice, Grada Crikvenice, Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, EKO Murvice, Jamnice d.d. te JADRAN d.d. za hotelijerstvo i turizam koji će osigurati smještaj za djecu iz ustanova socijalne skrbi.

crikva.hr

Podijelite