U petak drugi dio treće ovogodišnje akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica, u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, organizira drugi dio treće ovogodišnje akcije darivanja krvi i to za darivatelje čija prezimena počinju slovima od L do Ž. Akcija će se održati u petak 18.9.2020. od 8 do 12 sati u prostoru "Thalassotherapije" i to u dvorani „Mirta“ (iznad recepcije).

Svi darivatelji će prije pristupanja akciji morati ispuniti epidemiološki upitnik vezan uz COVID-19 te se i dalje pridržavati mjera socijalne distance od minimalno 1,5 m, kao i dezinfekcije ruku prilikom dolaska i odlaska s akcije. Također, za pristupanje akciji bit će obavezno i nošenje maskica.          
GDCK Crikvenica je, za sve darivatelje, osiguralo jednokratne maske koje će biti na ulazu, te molimo darivatelje da ih stave na lice prilikom dolaska.  

Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje NISU:
 - putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjesec dana 
- bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji 
- imale simptome infekcija dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje
 - imale infekciju SARS-CoV-2            

Za darivatelje je osiguran parking kod gornjeg ulaza (nakon prolaska rampe pa lijevo) te obrok nakon darivanja u restoranu objekta „Ružmarinka“.
Uz stalne darivatelje iz GDCK Crikvenica pozivaju i sve koji dosad nisu darivali krv da dođu na akciju i priključe se humanoj obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi.

crikva.hr

Podijelite