U nedjelju 19. biciklijada "Panorama Vinodola"

Biciklistički klub „Crikvenica“ u nedjelju 14.10.2018. organizira tradicionalnu 19. po redu biciklijadu „Panorama Vinodola“.
Biciklisti će se okupiti u Crikvenici na Trgu Stjepana Radića u 10:00 sati, a biciklijada počinje u 11:00 sati.
I ove će godine „Panorama Vinodola“ imati sportsku i rekreativnu rutu.

Sportska ruta 
- Polazak iz centra Crikvenice prema Selcu uz more. Iz Selca se biciklisti uspinju prema magistrali i dalje prema Bribiru do predjela Barbara. Od Barbare  put vodi prema Novom Vinodolskom (single track i makadam). U Novom Vinodolskom se prolazi kroz centar preko Korza gdje je predviđena mala pauzu uz okrjepu te se nakon toga nastavlja prema Pavlomiru gdje bicikliste čeka novi makadam i livade do Bribira. Od Bribira se ide ponovno na Barbaru i preko makadama prema Zoričićima odakle slijedi završni spust na Kotor i dalje do centra Crikvenice.
Na ruti biciklijade pruža se predivan pogled na Vinodolski kanal i otok Krk te će se putem napraviti nekoliko fotografija. Sportska ruta je dugačka oko 31 km s altimetrijom ne većom od 500 m, a tempo će biti prilagođen najsporijim sudionicima.  

Karta sportske rute: 31 km/450 m

Rekreativna ruta 
- Polazak iz centra Crikvenice uz more prema Selcu. Iz Selca se biciklisti vraćaju natrag u Crikvenicu i skreću prema Triblju. U Triblju se pravi krug oko jezera te se starim rimskim putem uz potok Dubračina  vraća prema Crikvenici gdje se nalazi i cilj biciklijade. Rekreativna ruta je dugačka oko 27 km s otprilike 100 m ukupnog penjanja.

Karta rekreativne rute: 27 km/100 m

Organizator osigurava piće i okrjepu tijekom biciklijade, a po završetku slijedi ručak.
Vozi se na vlastitu odgovornost, a organizator ne odgovara za počinjenu eventualnu štetu sudionika prema sebi i trećim osobama.
Obavezno je koristiti zaštitnu kacigu.
Osobe mlađe od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja ili zakonskog skrbnika.
Startnina je 50,00 kuna i uključuje okrjepu, ručak i prigodni poklon svakom sudioniku.

Pretprijave nisu obavezne, ali su poželjne i to na mail: biciklisticki.klub.crikvenica@gmail.com
Osobe za kontakt:
- DRAGAN SLADONJA (091/497-7295) i
- ROBERT ŠANDL (098/496061)

U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa.

crikva.hr    

Podijelite