U dramatičnoj završnici boćari "Gornjeg kraja" pobijedili "Kastav"

Foto 1: Nedjeljko Tibljaš - impresivna predstava protiv "Kastva",
Foto 2: Luka Peričić se hrabro borio u krugu,
Foto 3: Jure Rubčić - koštador "stare škole",
Foto 4: Ratko Đeneš - voditelj "Gornjeg kraja" je imao puno razloga za zadovoljstvo.

PRVA ŽUPANIJSKA BOĆARSKA LIGA

7. kolo: GORNJI KRAJ-LADVIĆ - KASTAV 14:8

Crikvenica 16.10.2016. Boćalište BK „Gornji kraj-Ladvić“. Suci: Lerga i Bašić.
Pojedinačno klasično (2:0): Smirnov – Mulac 10:8; Par klasično (0:2): Blažičević, Milanović – Stambul, Martinec 5:13; Trojka (2:0): G. Peričić, Rubčić, Đeneš – Turak, Mijatović, Benaš 13:12; Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Tibljaš – Kolčeg 29:16; Brzinsko izbijanje (2:0): Smirnov – Buškulić 25:17; Precizno izbijanje (0:2): Blažičević – Mulac 8:19; Brzinsko štafetno izbijanje (0:2): Tibljaš, Đeneš – Kolčeg, Turak 29:30; Pojedinačno klasično (2:0): Tibljaš – Mijatović 9:8; Par klasično (2:0): Smirnov, Đeneš – Kolčeg, Turak 10:8; Trojka (2:0): G. Peričić, Blažičević, Rubčić – Stambul, Martinec, Buškulić 13:1; Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Luka Peričić – Benaš 16:21.

Nedjeljni susret boćara “Gornjeg kraja” i dosad neporaženog “Kastva” imao je veliku važnost, premda je prvenstvena sezona tek na polovici. Pobjedom (a i neriješenim rezultatom) bi Kastavci stekli veliku prednost pred boćarima Crikveničanima, a u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazalo se kako su te dvije momčadi najozbiljniji kandidati za osvajanje naslova prvaka.
Izuzetno motivirani boćari “Gornjeg kraja” su odlično otvorili susret. Veliku pobjedu u pojedincu nad iskusnim Kristijanom Mulcem ostvario je Alen Smirnov (10:8), da bi potom Nedjeljko Tibljaš u krugu napravio prvoligaških 29 punata, što je bilo nedostižno za Antu Kolčega. U neizvjesnu završnicu dovela se trojka Goran Peričić, Jure Rubčić i Dario Đeneš koja je nakon uvjerljivog vodstva gostima dozvolila da ih stignu, međutim u zadnjoj butadi su uspjeli doći do pobjede. Nakon prvih igara izgubio je samo domaći par Blažičević-Milanović, pa je rezultat bio povoljnih 6:2 za “Gornji kraj”.
Na gumama je počelo dobro za domaće, Alen Smirnov je bez poteškoća u brzincu dobio Buškulića (25:17), a onda je susret krenuo ka neizvjesnoj završnici. U preciznom je Kristijan Mulac bio bolji od Željka Blažičevića (8:19), zatim je domaća štafeta Tibljaš-Đeneš pogodila samo jednu boću manje od Kastavaca Mulca i Benaša (29:30), pa se u zadnje igre ušlo s tijesnim vodstvom “Gornjeg kraja” od 8:6.
Domaći strateg Ratko Đeneš je posložio igrače po disciplinama tako da je mladi Luka Peričić igrao krug protiv Benaša i izgubio 16:21. No, Luka je igrao vrlo hrabro i sve do šestog kruga je bio u egalu s iskusnim Benašom. Čak i prije kruga (što je doista rijetkost) završio je susret trojki u kojem su Peričić, Blažičević i Rubčić ekspresno dobili Kastavce 13:1. Na terenu su tako ostali samo parovi, te Tibljaš i Mijatović u pojedincu, a rezultat je bio 10:8 za “Gornji kraj”.
Situacija na terenu nije dobro izgledala za domaće jer je par cijelo vrijeme bio u zaostatku (jedno vrijeme bilo je 4:8), a Nedjeljko Tibljaš je gubio čak 0:7. Zanimljiv je u tom trenutku bio komentar jednog domaćeg očito dobrog poznavatelja “Gornjeg kraja” koji je rekao: “Ne bojim se ja, mi ovo sigurno dobivamo, okrenut će to Domeniko” (misleći pritom na Tibljaša). Malo kome je to zvučalo vjerojatno, tim više jer je Mijatović igrao jako dobro. Ali, kako se susret bližio kraju Tibljaš je igrao sve bolje i smanjivao rezultat. Na drugom jogu su Dario Đeneš i Alen Smirnov također počeli pritiskati, pa se i tamo ušlo u egal završnicu. U zadnjoj butadi, kad je i vrijeme isteklo, sjajni Tibljaš je došao do pobjedničkog punta (9:8), a potom su u sjajnoj završnici do dva buda došli i Dario i Alen. Bez obzira na to što je Tibljaš već osigurao pobjedu “Gornjem kraju” i bodovi para mogu biti jako važni, jer se može dogoditi da na kraju odlučuje omjer međusobnih susreta između “Gornjeg kraja” i “Kastva”. U izuzetnom boćarskom popodnevu u Ladviću kod domaćih je bilo puno dobrih pojedinaca, Alen Smirnov je pobijedio u sve tri discipline koje je igrao, Jure Rubčić je odlično koštivao u trojki, međutim posebno upečatljiva je bila izvedba sjajnog Nedjeljka Tibljaša.
Ovom pobjedom “Gornji kraj” je smanjio razliku na samo tri boda (jednu pobjedu) iza “Kastva” što nastavak prvenstva (koje slijedi u travnju 2017.) čini opet neizvjesnim.

Ivica Šubat

Podijelite