U četvrtak u Selcu predstavljanje dvije knjige "Put zvijezda" Selčanke Natalije Jeličić

U četvrtak 24.11. u Galeriji "Stara škola" u Selcu s početkom u 18 sati bit će predstavljen autobiografski putopis "Put zvijezda 1"  i "Put zvijezda 2" autorice Selčanke Natalije Jeličić.
Riječ je o dvije knjige u kojima Natali opisuje svoj hodočasnički "Put svetog Jakova" (Camino de Santiago) na koji je krenula dva puta. 
"Putopisno-dnevnička knjiga Natalije Jeličić mnogo je više od toga. Zanimljivim, maštovitim, jasnim i jezgrovitim rečenicama ona ne opisuje samo putovanje prožeto osobnim emocijama, izgled i karakteristike proputovanih predjela, pojačano zanimanje za povijest, arhitektonske spomenike, zemljopisne osobitosti, gastronomske delicije ... Ovo je knjiga o autoričinoj prošlosti i sadašnjosti, knjiga o boli, obitelji, prijateljstvu, zavičaju, o teretu na duši!
Na kraju Puta ona iz drugog kuta promatra i vidi sebe. Ipak, poput svih Camino-hodočasnika, Natali je, kada je jednom započela hodati Camino, znala da to putovanje nikad ne završava. "Camino se useli u vas i nosite ga kroz cijeli život", kaže.
Čitajući knjigu i mi stvaramo neko svoje iskustvo i potrebu da se pozabavimo sobom, svojim emocionalnim teretom, da nam srca budu lakša, da se ono što je slomljeno zacijeli.
Zato smatram da "Put zvijezda" nije samo osobna priča. Ona odražava i našu potrebu da u životu otvorimo više prostora za sebe, za svoje najbliže, za druge." - napisala je u osvrtu na knjige prof. Marija Gračaković.

U programu predstavljanja knjige sudjeluju uz autoricu Nataliju Jeličić, prof. Marija Gračaković, Dubravka Car, Sandi Bujan Cvečić, Martina Strahija, Anto Drlja, Vjeročka Lončarić, Tea Vidučić i glazbeni gosti Larisa, Zoki i Boro.

 

Podijelite