U akciji pomoći ŽLU Crikvenica za stradale u potresu prikupljeno 15.200 kuna

Županijska lučka uprava Crikvenica u razdoblju od 4. do 25. siječnja organizirala je akciju prikupljanja novčanih priloga za pomoć obiteljima smrtno stradalih osoba od razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta.
O visini doniranog iznosa, ovisno o vlastitim mogućnostima sugrađani su odlučivali samostalno te se vodila evidencija svake donirane kune čime je akcija je u potpunosti provedena transparentno. Akciju su pokrenuli ponukani prijedlogom naše sugrađanke i bivše Petrinjke Željke Crnić i na početku akcije obvezali su se izvijestiti javnost o ishodu akcije. To su i napravili u dopisu koji smo dobili:
- Ovim putem želimo izvijestiti zainteresiranu javnost da je ukupno prikupljeno 15.200,00 kuna. Prikupljeni iznos razmjerno je podijeljen na 6 jednakih dijelova i 15. veljače uplaćen na račune članova obitelji poginulih Franje i Marija Tomića, Darka Kozića, Mile Jurkovića, Laure Cvijić i Stanka Zeca. Potres je bio koban za ukupno sedmero osoba, no do podataka žiroračuna obitelji preminulog Dušana Bulata nismo mogli doći budući da isti nema obitelj na području Republike Hrvatske.

- Prilikom skupljanja kontakata radi uplate novčanih priloga imao sam prilike razgovarati s članovima obitelji smrtno stradalih osoba kojima sam izrazio sućut zbog gubitka onog navrjednijeg, svojih najmilijih. Uz gubitak voljenih osoba, izgubili su i svoje sugrađane, oštećeni su im domovi, a neki su ostali i bez krova nad glavom što je posebice teško s obzirom da se nalazimo u zimskih mjesecima. Zahvalio bi se i svim našim sugrađanima i udrugama koje su se u ovim teškim vremenima odlučile novčanim prilozima pomoći obiteljima poginulih u razornom potresu, - izjavio je Mario Kružić, ravnatelj ŽLU Crikvenica.

crikva.hr

Podijelite