TZG Crikvenice sufinancira projekte klubova i udruga koji promiču turizam Grada Crikvenice

Fotografija: Organizacija međunarodnog košarkaškog turnira veterana "Old stars Zagreb" primjer dobre suradnje


Vrlo uspješna turistička sezona je za nama, a u Turističkoj zajednici Grada Crikvenice već intenzivno rade na tome da turistička sezona sljedeće godine bude još i bolja. Tako je 15. rujna 2016. TZG Crikvenice raspisala Javni poziv za prijavu projekata u 2017. godini kojim se pozivaju udruge, klubovi, pravne ili fizičke osobe registrirane na području Grada Crikvenice da prijave projekte koji promiču turizam Grada Crikvenice u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, a imaju termin održavanja u predsezoni (1.1.2017. - 1.6.2017.), odnosno posezoni (1.10.2017. - 31.12.2017.) pa time produžuju turističku sezonu. Prema riječima Marijane Biondić, direktorice TZG Crikvenice, ovaj se model suradnje s klubovima i udrugama pokazao vrlo uspješnim od 2011.g. kada se počeo primjenjivati. Nositelji projekta tako od TZG Crikvenice dobivaju značajna sredstva bez kojih mnogi ne bi ni mogli realizirati projekte, dok s druge strane TZGC i naš Grad u cjelini dobivaju sadržaje kojima se upotpunjuje i obogaćuje naša turistička ponuda. Naglasak ove suradnje je stavljen na predsezonu i posezonu, kada ima puno prostora za nove projekte, no kvalitetni projekti se sufinanciraju i tijekom same sezone. Važno je naglasiti kako je suradnja između TZG Crikvenice i klubova i udruga potpuno transparentna, s jasno definiranim kriterijima i obvezama koje se moraju ispuniti kako bi do sufinanciranja uopće došlo. Organizatori projekata tako mogu biti sufinancirani do maksimalno 80% iznosa troškova, uz uvjet da se projekti imaju realizirati na području Grada Crikvenice i to tijekom 2017. godine. Sufinanciranje ne podrazumijeva troškove održavanja skupština, naknade za zaposlene i sl., a podmirenje svih dospjelih obveza prema TZG Crikvenice preduvjet je za prijavu projekta sukladno Javnom pozivu.

Dosadašnji pozitivni primjeri

Među brojnim pozitivnim primjerima koji su se dosad realizirali direktorica Biondić ističe projekte kulturno-umjetničkih društava s našeg područja, među kojima se posebno ističe KUD „Jelena“ iz Dramlja te udruga „Big band Swingery“. Od sportskih klubova dobri primjeri su suradnja s Biciklističkim klubom „Crikvenica“ u organizaciji „XCM maratona“, potom s Jedriličarskim klubom „Jadro“ u organizaciji „Regate drvenih barak“ i regate „Selce Open“ te Jedriličarskim društvom „Val“ u organizaciji njihovih tradicionalnih regata. Tijekom proteklih godina bilo je odličnih projekata, primjerice najveći međunarodni košarkaški turnir veterana u regiji „Old stars Zagreb“ koji se godinama održavao u Crikvenici zadnjeg vikenda u svibnju. Ove godine istakao se projekt „3. međunarodni nogometni turnir dječaka“ u organizaciji Nogometnog kluba „Crikvenica“. Bilo je još puno uspješnih projekata koje je TZG Crikvenice u 2016. godini sufinancirala u ukupnom iznosu od 296.000,00 kuna. Direktorica TZG Crikvenice naglašava da se nikad ne sufinanciraju smještaj i boravak sudionika u pojedinim projektima već isključivo troškovi vezani uz samu organizaciju. Cilj je da organizatori svojim projektima privuku ljude koji će radi njih doći u Crikvenicu, a TZGC će im pomoći da se oni realiziraju. Podsjećamo da je rok za podnošenje prijava na Javni poziv za prijavu projekata u 2017. godini do petka 14. listopada 2016. pa pozivamo sve zainteresirane da požure s dostavom prijava. Osim ovog Javnog poziva u tijeku su još dva kojima TZG Crikvenice dodjeljuje financijsku potporu ili bespovratna sredstva, oba traju do 25. listopada 2016.:
- Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje u dostizanje uvjeta za uključenje postojećih smještajnih objekata u vrstu Integralni hotel i
- Javni poziv za sufinanciranje programa promocije turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u 2017. godini na području Grada Crikvenice.
Više o sva tri Javna poziva TZG Crikvenice možete saznati klikom na bannere na naslovnici našega portala.

Ivica Šubat

Podijelite