Tuzla i Jazine (Zadar) najbolji na 35. turniru veterana "Old Stars Zagreb 2024."

U Crikvenici je jučer završen 35. međunarodni turnir košarkaških veterana u košarci "Old Stars Zagreb 2024." na kojem su sudjelovale ekipe iz Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske. Turnir se igrao od petka do nedjelje u Gradskoj sportskoj dvorani.
Ovo je najstariji košarkaški turnir veterana u regiji koji se u kontinuitetu održava od 1989. godine, a njegova je karakteristika da mijenja mjesto održavanja. Ovo je bio čak četrnaesti turnir koji je održan u Crikvenici, a osim našega grada domaćini turnira bili su Zagreb, Poreč, Opatija, Biograd i Makarska.
Veterani su se natjecali u dvije kategorije: 40+ (stariji od 40 godina) i 50+ (stariji od 50 godina).
Naslov pobjednika u kategoriji 40+ pripao je momčadi Jazina iz Zadra (za koju su između ostalih igrali vrsni riječki košarkaši Siniša Štemberger i Jasmin Perković), koji su u uzbudljivom finalu pobijedili veterane Beograda rezultatom 56:53. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojili su Zmaji iz Ljubljane.
U kategoriji 50+ pobjednici su kao i prošle godine bili veterani Tuzle. Tuzlaci su u finali nadigrali veterane Siska rezultatom 39:31. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je mješovita ekipa Crikva-Belišće sastavljena od košarkaških veterana iz Belišća i našega grada.
U sklopu turnira održane su i dvije zabavne "Košarkaške noći" održane u petak i subotu u "Sabbiji" na kojima su veterani i veteranke pokazali da se umiju i odlično zabaviti.
Turnir su organizirali Prva udruga košarkaških veterana "Old Stars Zagreb '89" i Košarkaški klub "Crikvenica", a pokrovitelji turnira su bili Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

crikva.hr

Podijelite