Tribina o podršci udomiteljstvu djece u PGŽ

Iz Centra Izvor Selce pozivaju na Tribinu o podršci udomiteljstvu djece u PGŽ koja će se održati u srijedu 15. svibnja u Dvorani Zora s početkom u 18:00 sati.
- Vođeni najboljim interesom djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i brige od dječjim pravima, u htjenju da što više djece bude (ako već moraju) izdvojeno iz bioloških direktno u udomiteljske obitelji, kojih u našoj Županiji, unatoč znatnom porastu zadnjih godina, i dalje ima premalo. Na tribini ćete, iz prve ruke, moći čuti svjedočanstva udomitelja, njihove radosti i strepnje, velike izazove. Čut ćete i na koji način i tko može postati udomitelj djece, te koja prava i obveze ima. Saznat ćete i kakvu stručnu podršku ima svaka udomiteljska obitelj u našoj Županiji.  
Veselimo se Vašem dolasku kojim ćete pokazati solidarnost i empatiju za djecu čiji je život počeo u dramatičnim okolnostima. Tako ćemo svi pokazati da zajedničkim aktivnim djelovanjem možemo toj djeci pomoći da odrastu u autentične i odgovorne osobe. - istakao je Nikica Sečen, ravnatelj Centra Izvor Selce.

Podijelite