Tradicionalne povorke i veseli "Koktelsi" obilježili najznačajniji vikend "Maškara 2023."

Dok je subotu, 28. siječnja, obilježila zabava u maškaranom šatoru uz glazbeni sastav „Fortunal“  te podjela nagrada najboljim pojedinačnim i grupnim maskama, nedjelja je bila vrhunac „Maškara 2023.“  

Bio je to dan tradicionalnih maškaranih povorki, pravoga „rasadnika“ kreativnosti, veselja i smijeha.
Dječja povorka je krenula u 11:00 sati ispred hotela „Miramare“ s devetnaest grupa i preko tisuću i dvjesto sudionika, cestom, tik do mora, a doček naših najmlađih i najslađih maski je bio na Veloj paladi.
U 14 sati je krenula Velika povorka s trideset grupa i preko tisuću sudionika, istim putem kao i Dječja. Na čelu su bili meštar Bene i maškarana svita, privremeno „smijenjeni“ gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić te meštar i kraljica Riječkog karnevala. Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari i puno dobre energije. Dok su se centrom nizale grupe, teško se bilo odlučiti što je izazvalo veću pozornost -  brojne grupe najmlađih i najslađih sudionika ili odrasli sudionici s vrlo maštovitim kostimima.
Osim mnogobrojnih sudionika i posjetitelja koji su uživali na licu mjesta, povorke su se mogle pratiti i prijenosom uživo na web portalima Novinet mreže (tunera.info, poduckun.net, bodulija.net, torpedo.media).
Za plesnu atmosferu su se pobrinuli glazbeni sastav „Trend“, a u kasnim popodnevnim satima veseli „Koktelsi“, uz čije su stihove svi posjetitelji plesali i pjevali u maškaranom šatoru do večernjih sati. Svaki je maškarani vikend priča za sebe, no neki, kao što je ovaj za nama, ipak se malo duže pamte. 

Posjetite najveselije maškarane foto galerije na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Na istoj web stranici se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme manifestacije Maškare 2023., kao i „Vesela maškarana škrinjica“ – popis naših crikveničkih trgovaca, frizera, kozmetičara i ugostitelja koji su se pobrinuli da vam dodatno uljepšaju i ovogodišnje razdoblje maškara i to u obliku popusta koji se odnose na neke od njihovih usluga i proizvoda. Kao što kaciga čuva glavu, tako i maškarani City bus čuva vesele i opuštene maškare. Subotnji raspored vožnje, tijekom maškaranoga razdoblja, možete pronaći na internetskim i Facebook stranicama TZG Crikvenice.  

Organizator „Maškara 2023.“ u Crikvenici je TZG Crikvenice, a suorganizator Catering „Derossi“.Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su: Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, "Jadran" d.d. Crikvenica, "Eko-Murvica" d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica. Partneri su: "Pavlomir" d.o.o., Hotel "Marina", DC "Mihurić" Selce, "Marinero Tours", „Eko selo Selce“ d.o.o., Mali Marino, restoran Domino, restoran Burin, frizerski salon Ljubica, Adrenalin park Crikvenica, Croatia agent Crikvenica i obrt Feral.

 

Podijelite