Tikveša i Šulentić srušili "Kraljevicu"

1 - Tin Tikveša
2 - Slavlje Crikveničana
3 - Tin Tikveša i Marko Šulentić
4 - Bruno Vilušić 

DRUGA LIGA KOŠARKAŠA - ZAPAD

18. kolo: CRIKVENICA - KRALJEVICA  91:76 (21:24, 13:20, 27:24, 30:8)

Crikvenica, 26.3.2022. Dvorana OŠ Zvonka Cara. Gledatelja: 120. Suci: Žagar, Golić i Katalinić.

CRIKVENICA: Matić, Tomas 5, Šulentić 18, Šamanić 2, Car 3, Tikveša 22, Mandžuka 4, Vilušić 6, Dragonjić 11, Benić, Perić 8, Zorić 12, 
KRALJEVICA: Mitić, Protega 20, Zubac, Brletić, Konjević 15, Kalac 15, Mohorić, Jurić 10, Rajković 2, Salamun 14, Šamanić

Trice: "Crikvenica": 8 (Tikveša 5, Tomas 1, Car 1, Zorić 1), "Kraljevica": 10 (Salamun 4, Konjević 3, Kalac 1, Jurić 1, Protega 1)

Vrlo dobru utakmicu, pred lijepo popunjenim tribinama školske dvorane, odigrali su jučer košarkaši "Crikvenice" i "Kraljevice" u posljednjoj utakmici sezone 2021./2022. 
Iako oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Surine i Šamanića, gosti iz Kraljevice bili su u vodstvu cijelo vrijeme utakmice, sve do 35. minute, tako da konačan rezultat od +15 koševa za "Crikvenicu" ne odražava pravi slijed događaja na parketu. 
Nakon početnog ispitivanja snaga gosti su zahvaljujući boljem šutu izvana prvu veću prednost stekli u 6. minuti (11:19), no "Crikvenica" je do kraja prve četvrtine uhvatila priključak (21:24).
Igor Salamun tricom otvara drugu četvrtinu (21:28), dok domaći košarkaši i dalje imaju problema sa šutom izvana. Igra se vrlo borbeno i angažirano s obje strane, a tada domaći trener Zoran Dragojević povlači najbolji potez utakmice. U vatru baca mladog petnestogodišnjeg Tina Tikvešu koji se dobro snalazi u utakmici s puno naboja. Zahvaljujući tricama Igora Konjevića (tri u drugoj četvrtini) i vrlo motiviranom Jakovu Kalcu "Kraljevica" na poluvremenu vodi 10 razlike (34:44). 
Iskusni znalac Igor Salamun otvara treću četvrtinu ovaj put s dvije trice i "Kraljevica" u 23. minuti ima prednost od 16 koševa (34:50). Na scenu tada stupa mladi Tin Tikveša koji postiže dvije uzastopne trice i vraća domaće košarkaše u igru. U tom razdoblju gosti su od 6 slobodnih bacanja pogodili samo jedno, a "Crikvenica" je malo-pomalo iz minute u minutu počela smanjivati prednost "Kraljevice". Domaći su podigli intenzitet i agresivnost u obrani, a cijenu takvoj igri platio je Beppe Tomas koji je već u 26. minuti morao izaći zbog 5 osobnih grešaka. Razigrao se Zdeslav Zorić koji je u ovoj četvrtini postigao 10 koševa i "Crikvenica" je na kraju treće četvrtine smanjila zaostatak na - 7 koševa (61:68).
Crikveničani su držali visok tempo igre i u zadnjoj četvrtini i bilo je vidljivo da "Kraljevica" neće izdržati konstantni pritisak domaćih košarkaša. U 35. minuti Tikveša svojom drugom tricom u zadnjoj četvrtini dovodi "Crikvenicu" do izjednačenja. Pridružuje mu se potom s 5 uzastopnih koševa Marko Šulentić i "Crikvenica" ima vodstvo od 79:74. Slijedi uspješna "krađa" i poentiranje Tikveše za 81:74 i tu je utakmica prelomljena. Do kraja gosti postižu samo dva koša, a "Crikvenica" još 10 i utakmica završava rezultatom 91:76.
U zadnjoj četvrtini, kad se utakmica odlučivala, 12 koševa postigao je Tin Tikveša, a 10 Marko Šulentić i to je vrijednost veća od osvojena dva boda. 
"Crikvenica" je zasluženo pobijedila, no prema prikazanom u 35. minuta Kraljevičani su zaslužili poraz s manjom razlikom. Uz Tikvešu i Šulentića kod domaćih su se istakli Zorić i Dragonjić, a kod "Kraljevice" Protega, Kalac,  Konjević i Salamun.
Prvenstvo je završeno, košarkaši "Crikvenice" zauzeli su solidno 3. mjesto i s puno optimizma mogu graditi priču za budućnost. Veliku minutažu tijekom sezone imali su mladi Beppe Tomas, Bruno Vilušić, Marko Šulentić i Tin Tikveša tako da velika očekivanja u sljedećim sezonama nisu nerealna.
Naslov prvaka pripao je košarkašima "Stoje" koji su u odlučujućoj utakmici za 1. mjesto pobijedili ekipu "Pule 1981" rezultatom 100:82.

Ivica Šubat
Foto: Darko Konjević

 

Podijelite