"Thalassotherapia" Crikvenica prva u Hrvatskoj primjenjuje novi uređaj Prokin u svom radu

Vrijeme u kojem živimo, sa sve manje kretanja i sve više oboljenja, traži nove metode i tretmane, od prevencije i dijagnostike do rehabilitacije.
"Thalassotherapia" Crikvenica, koja iduće godine slavi 55 godina rada, neprekidno ulaže u unaprjeđenje svojih programa i to praćenjem najnovijih trendova i postignuća u medicini, nabavkom opreme te edukacijom svojih djelatnika.
Najnoviji uređaj koji je nabavljen i započeo svoju primjenu je Prokin visoko sofisticirani medicinski uređaj koji ima široku primjenu na niz oboljenja i stanja pacijenata koji se kod nas liječe, a omogućuje poboljšanje kvalitete treninga i prevencije kod zdrave populacije, posebno kod sportaša. Kako se radi o iznimno sofisticiranom uređaju, za njegovo korištenje bila je nužna edukacija te su svi fizioterapeuti osposobljeni za provođenje dijagnostičkih testiranja i treninga.
Prednost ovog uređaja, u što su se već uvjerili prvi zadovoljni pacijenti, jest što u procesu rehabilitacije omogućava biofeedback osjeta položaja i osjeta kretanja pacijenta kod vježbanja. Bilježi svaki trening i u svakom trenutku se podaci mogu uspoređivati, što nam je osobito važno u fizioterapiji zbog procjene stanja i napretka pacijenta tijekom rehabilitacijskog procesa. Koliko je široka primjena i vrijednost novog uređaja najbolje govori podatak da koristi osobama nakon ugradnje umjetnih zglobova (kuka, koljena, gležnja), nakon rekonstrukcije ligamenata i ozljeda i nestabilnosti ligamenata kuka, koljena i gležnja, sportskih ozljeda, lošeg tonusa muskulature, nakon prijeloma i operativnih zahvata na donjim ekstremitetima i zdjelici i brojna druga stanja vezana za degenerativne probleme mišićno koštanog sustava.
Osobama nakon moždanog udara, osobama s hemiplegijom i ozljedama leđne moždine ovaj program služi za oporavak pokretljivosti donjih ekstremiteta. Koristan nam je u radu sa osobama koje boluju od multiple skleroze i Parkinsonove bolesti, te kod raznih degenerativnih promjena na lumbalnoj i torakalnoj kralješnici. Naši će pacijenti u sklopu svog pregleda i dijagnostičkog postupka dobiti sve detaljne upute i informacije o samom programu rehabilitacije koji je individualan i uključuje sve metode i uređaje koje naša "Thalassotherapia" koristi u svom radu. Pozivam vas da i dalje pratite naša nastojanja da svojim pacijentima ponudimo vrhunsku uslugu i održimo visok standard te opravdamo ugled i status koji naša ustanova ima sve ove godine. - rekla je prilikom predstavljanja novog uređaja Nataša Manestar, ravnateljica crikveničke "Thalassotherapije".

crikva.hr

Podijelite