"Sveti Jakov" u 1. kolu Superlige igra protiv "Sokol Orbica", u 2. kolu dočekuje "Zrinjevac"

Održan je ždrijeb boćarske Superlige, boćari "Svetog Jakova" saznali su protivnike na otvaranju prvenstva koje počinje 19. listopada. U 1. kolu Jakovari, koji će svoje domaćinske utakmice igrati u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci, ugostit će momčad "Sokol Orbica" iz Dugopolja, a u drugom kolu u Rijeci će dočekati momčad zagrebačkog "Zrinjevca".
Ždrijeb je komentirao voditelj "Svetog Jakova" Vjekoslav Matetić:
- Od ždrijeba zapravo nismo ništa posebno očekivali, nama je zaista svejedno kada ćemo i protiv koga igrati, jer su naši protivnici u Superligi klubovi koji čine sam vrh hrvatskog boćanja i svaka će utakmici za nas biti novi izazov. Jako me veseli igranje u najvišem rangu hrvatskog boćanja, a poznavajući karakter i kvalitetu mojih igrača uvjeren sam da ćemo uspjeti izboriti ostanak u ligi, što je naš primarni cilj. Jasno da nam neće biti lako, igrat ćemo protiv momčadi koje imaju puno iskustva i puno vrhunskih boćara u svojim redovima, ali kažem, bit ćemo tvrd orah svima. U prvenstvo ćemo ući maksimalno spremni, a do početka natjecanja imat ćemo niz pripremnih susreta i natjecanja i bit ćemo sigurno na vrlo visokoj igračkoj razini. 

Domaćinske utakmice ćete igrati u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci?

- Tako je, bila je to prvenstveno želja igrača koji su školom ili poslom većinom vezani uz Rijeku. Trenirat ćemo najmanje 3-4 puta tjedno plus individualni treninzi, tako da nam je ova opcija najprihvatljivija. Osim toga, mi smo u elitnom razredu hrvatskog boćanja sada jedini klub iz Primorsko-goranske županije, a poznato je da Rijeka tradicionalno ima svoju boćarsku publiku te na našim utakmicama očekujemo nekoliko stotina gledatelja. Boćarska dvorana u Ladviću nažalost nema te kapacitete gledališta i logično je bilo da igramo u Rijeci, gdje ćemo biti i medijski vidljiviji. Na Podvežici doduše nećemo imati neku prednost domaćeg terena, jer tu najveću boćarsku dvoranu u Hrvatskoj dobro poznaju i naši protivnici, ali ne opterećujemo se time.
U boćarskoj dvorani u Ladviću trenirat će i igrati naša druga momčad koja se natječe u 2. boćarskoj ligi PGŽ te svakako naši juniori koji su prvaci Hrvatske, kao i naša kadetska momčad, svi će oni u zimskom razdoblju utakmice igrati u Gornjem kraju.

Momčad "Svetog Jakova" bit će uvjerljivo najmlađa u Superligi?

- To je činjenica, ali i svih prethodnih godina bili smo uvjerljivo najmlađi, pa smo dogurali do vrha, a odličja koja osvajaju naši mladi igrači na najvećim svjetskim natjecanjima potvrda su njihove kvalitete.
U Superligu ćemo ući u istom sastavu koji je izborio plasman, nismo se uspjeli pojačati, iako nam je želja bila dovesti jednog kvalitetnog igrača ponajprije za klasične discipline. Ali, možda je ovako i bolje. Superligu će igrati domaći dečki, a priliku će sigurno dobiti i oni najmlađi što će za njihov igrački razvoj biti od neprocjenjive vrijednosti. Također, većina naših mladih boćara, posebno reprezentativaca ima još puno prostora za napredovanje tako da će Superliga biti idealna za to.
U sastavu "Svetog Jakova" u Superligi će biti Karlo Šaban, Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Damir Poslek, Loris Polić, Leon Petz, Adrian Šipek, Leon Brnić, Petar Saftić i dva uvjetno rečeno starija igrača Ivica Šaban i Kristijan Šipek. Iz Superlige ispadaju dvije posljednjeplasirane momčadi, a ja sam uvjeren da "Sveti Jakov" neće biti jedna od njih.

Igranje u Superligi je izazov i za čitav klupski ustroj?

- Nema sumnje u to da ćemo i organizaciju kluba morati dignuti na višu razinu. Na tom smo polju već dosta napravili, priključilo nam se nekoliko novih ljudi koji su spremni pomoći u radu kluba. Istaknut ću da smo mi i dosad jako dobro funkcionirali što se vidi po brojnim velikim boćarskim događajima koje smo organizirali u Jadranovu. Superliga je vrlo zahtjevna i financijski, puno je dugih putovanja i svakako će nam biti potrebna potpora Grada Crikvenice kao i sponzora.
Obećanja imamo s više strana, nadamo se da će se ona i ispuniti, tako da Boćarski klub "Sveti Jakov" bude dostojan predstavnik i promotor Grada Crikvenice i PGŽ u najvišem rangu boćarskih natjecanja u Hrvatskoj. - rekao je Vjekoslav Matetić.

 

SUPERLIGA 2022./2023.

Utakmice 1. kola – 19.11.2023.:

Rijeka: SVETI JAKOV – SOKOL ORBICO
Zagreb: ZRINJEVAC – PAZIN
Poreč: ISTRA POREČ – PULA
Baška Voda: BISTON - METKOVIĆ

Raspored utakmica „Svetog Jakova“:

1. kolo – 19.11.2022.: SVETI JAKOV – SOKOL ORBICO
2. kolo – 26.11.2022.: SVETI JAKOV – ZRINJEVAC
3. kolo – 3.12.2022.:   ISTRA POREČ – SVETI JAKOV
4. kolo – 10.12.2022.: SVETI JAKOV – BISTON
5. kolo – 14.1.2023.:   METKOVIĆ – SVETI JAKOV
6. kolo – 21.1.2023.:   SVETI JAKOV – PULA
7. kolo – 28.1.2023.:   PAZIN – SVETI JAKOV
8. kolo – 4.2.2023.:     SOKOL ORBICO – SVETI JAKOV
9. kolo – 11.2.2023.:   ZRINJEVAC – SVETI JAKOV
10. kolo – 18.2.2023.: SVETI JAKOV – ISTRA POREČ
11. kolo – 25.2.2023.: BISTON – SVETI JAKOV
12. kolo – 4.3.2023.:   SVETI JAKOV – METKOVIĆ
13. kolo – 11.3.2023.: PULA – SVETI JAKOV
14. kolo – 18.3.2023.: SVETI JAKOV – PAZIN  

Doigravanja (mini-lige) za prvaka i za ostanak u ligi počinju 25.3.2023., a završavaju 6.5.2023.

Ivica Šubat

Podijelite