Sutra prva ovogodišnja radionica za poduzetnike iz programa "Edukacijom do uspjeha"

Sutra se održava prva po redu, od ukupno četiri edukacija za poduzetnike pod nazivom „Edukacijom do uspjeha“. Projekt je započeo prošle godine kada su edukacije izrazito dobro prihvaćene od strane poduzetnika te su ocijenjene kao veoma korisne. Grad Crikvenica za navedeni je projekt dobio i Europsku nagradu i promicanje poduzetništva 2019.g. koju je u Helsinkiju primila zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić u studenom 2019.g. Radi se o priznanju kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno - privatnom partnerstvu s poduzetnicima.
Edukacije će se održavati četiri srijede u veljači od 17:00 do 20:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice.
Prva, od ukupno četiri edukacije koje će biti u veljači, održat će se u srijedu 5. veljače s početkom u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, Vinodolska 1.

Na prvoj edukaciji poduzetnike će s paketom poreznih izmjena i noviteta za 2020. godinu (4. krug poreznog rasterećenja poduzetnika: iz područja poreza na dohodak, poreza na dobit, PDV-a, prometa gotovinom ...) upoznati doc.dr.sc. Maja Grdinić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, koji je i jedan od suorganizatora ovog projekta. Maja Grdinić je docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Zaposlena od 2008. godine na Katedri za financije i bankarstvo na kolegijima koji se bave javnim financijama i oporezivanjem. Područje interesa su porezni sustav RH, porezni sustavi članica EU i država regije kao i njihova usporedba.

Drugi dio predavanja vodit će šaptačica poduzetnicima Đurđica Mostarčić, ovlašteni računovođa, rado viđena među poduzetnicima radi lakoće prijenosa informacija koje su poduzetnicima od iznimne važnosti. Praktičnost i jasnost u izlaganju, ali i velika želja da prenese svoja znanja samo potvrđuju njezin dugogodišnji rad na najzahtjevnijim poslovima računovodstva i knjigovodstva za tvrtke malog i srednjeg poduzetništva, obrte, samostalne djelatnosti te neprofitne i proračunske organizacije.

Vjerujemo da će edukacije kao i prošlogodišnje biti izrazito dobro popraćene i korisne, a za malu zakusku u pauzi između edukacija pobrinut će se Kavana „Toš“.

Podijelite